Park Doornik: succesvolle uitbreiding van de Parklopen familie!

Zaterdag, 12 mei 2018
Park Doornik: succesvolle uitbreiding van de Parklopen familie!
Afgelopen zondag 6 mei was de eerste editie van Parklopen Doornik in Bemmel. Het was een zonnige en erg succesvolle eerste editie met veel enthousiaste deelnemers. Op naar de volgende eerste zondag van de maand!

Ondanks de laagdrempeligheid en eenvoudige opzet van de Parklopen was er toch een maandenlange voorbereiding voorafgaand aan deze mooie ochtend. Dit alles was niet mogelijk zonder de organiserende clubs B.O.D. de Sprinters en Loopvereniging Nijmegen Noord. Daarnaast werden zij ondersteunt door Park Lingezegen, de Gemeente Lingewaard, de Gemeente Nijmegen en de Atletiekunie.

Ruim 60 deelnemers aan de start

De inzet bleek niet voor niks! Ruim 60 deelnemers stonden zondagochtend te trappelen om de nog onontdekte routes te lopen. Na de bemoedigende woorden van Wethouder Theo Janssen van de gemeente Lingewaard en de gezamelijke warming-up, verplaatsten de kersverse Parklopers zich naar de start. Hier werd de route nog formeel geopend door de eerder genoemde wethouder, die naar eigen zeggen binnenkort ook aan de start zal verschijnen. Kort daarna volgde het startschot van de 3 kilometer. Een paar minuten later klonk ook het startschot voor de 1 kilometer. Die werd gelopen door aanstormende talenten onder toeziend oog van enkele ouders, die het soms maar moeilijk konden bijbenen. De route kreeg veel complimenten: mooi en afwisselend met een goede mix van verharde en onverharde stukken. Bij de finish stond de deelnemers een warm onthaal, een appeltje en een gratis kopje koffie of thee bij Restaurant Zijdewinde te wachten. Volledig verdiend!

De volgende editie van Parklopen Doornik is op zondag 3 juni, kijk voor meer informatie op www.parklopen.nl/parkdoornik.

Foto: Dick Leseman