Oranje boven tijdens deze Koningslopen!

Zondag, 23 april 2017
Oranje boven tijdens deze Koningslopen!
Komende donderdag 27 april is het Koningsdag. Als je op deze feestdag de rommelmarkten wil ontvluchten kun je op genoeg plekken ook sportief bezig zijn. We selecteren een aantal leuke hardloopevenementen rond Koningsdag.

Op de Hardloopkalender staan voor komende donderdag speciaal voor Koningsdag veel leuke hardloopevenementen gepland. Dit zijn vaak gezellige loopjes in het centrum van een stad of dorp naast de rommelmarkt. Je kunt zelf al vanaf dinsdag hardlopend in de stemming komen voor Koningsdag. Op dinsdag is namelijk in Halsteren (Brabant) al de Koningsloop met Prinsessen en Prinsenloop. Deze loop van 5 of 10 km wordt voorafgegaan aan een 1 km Prinsen en Prinsessenloop voor kinderen.

Koningsnacht

Tijdens Koningsnacht op woensdag 26 april kun je in Hoorn meedoen aan de Exalto.biz Koningsnachtloop. Dit is een recreatieloop over 5 of 10 km waarbij de oranjesfeer hoog in het vaandel staat. Ook in Raamsdonkveer kun je tijdens Koningsnacht aan een loop meedoen: de Koningsloop Raamsdonkveer. Dit is een stratenloop over 5 of 10 km en een jeugdloop van 1 of 2 km.

Koningsdag

Op Koningsdag kun je door heel Nederland meedoen aan allerlei Koningslopen. In Harderwijk is er bijvoorbeeld buiten de stadsmuren een Koningsloop over 5 km of 1 km voor de jeugd. In Beilen wordt ook een Koningsloop georganiseerd over 5 of 10 km. De Jeugdloop over 800, 1350 of 2700 meter is ook het Kampioenschap voor basisscholen in Midden-Drenthe.

Dan zijn er op Koningsdag ook nog allerlei lopen die geen Koningsloop heten. In Vlaardingen is er bijvoorbeeld de Havenloop van AV Fortuna. Deze oudste stratenloop van Nederland wordt voor de 70ste keer gehouden. In Elburg kun je meedoen aan de Wallenloop: dwars door het vestingstadje over 5 of 10 km. De 10 km is hier trouwens ook officieel gecertificeerd door de Atletiekunie.

Tradities

In Schijndel en Hendrik Ido Ambacht wordt inmiddels traditioneel op Koningsdag een loop georganisserd. In Schijndel is dat de Wijbochloop, waar kinderen maximaal 3 rondes lopen en volwassenen de 5 of 10 km. Ook bijzonder is de Breakfastrun in Hendrik Ido Ambacht, want deze loop wordt georganiseerd door de plaatselijke Oranjevereniging. Deze Koningsloop wordt al voor de 12e keer georganiseerd.

Meer evenementen?

Ga voor meer hardloopevenementen komende week of later deze maand naar de Hardloopkalender.

5 kilometer 10 kilometer