Ontdek de Rotterdamse haven tijdens de Harbour Run

Dinsdag, 15 augustus 2017
Ontdek de Rotterdamse haven tijdens de Harbour Run
Obstacle runs zijn in opkomst. Steeds meer mensen combineren hardlopen met het trotseren van allerlei obstakels. In Rotterdam vindt in oktober voor het vijfde jaar een speciale run plaats, namelijk de Harbour Run. Ontdek al lopend de Rotterdamse haven, met start en finish in de RDM Onderzeebootloods.

Obstacle runs hebben de afgelopen jaren snel aan populariteit gewonnen. Van wedstrijden in natuurgebieden tot runs in grote steden. De Harbour Run valt in de tweede categorie, maar wel op een speciaal terrein.

Havenloodsen

Het is een run dwars over haventerreinen, over de kades, langs de schepen, kranen, containers en door een aantal havenloodsen van de Rotterdamse haven. Deze terreinen zijn normaal gesproken afgesloten voor publiek, maar worden voor de Harbour Run lopers opengesteld. Tijdens de obstacle run leggen de deelnemers een parcours van 10 km af met onderweg 30 obstakels.

En net als vorig jaar vinden de start en finish ook tijdens de jubileumeditie van de Harbour Run plaats op het terrein van de RDM Onderzeebootloods. Ongeveer 7.500 deelnemers zullen in de hal waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen, aan hun run beginnen en er ook weer eindigen.

Rauwe uitstraling

Peter van der Veer, Directeur Rotterdam Ahoy en RDM Events: "Tijdens de Harbour Run kunnen we duizenden mensen kennis laten maken met onze RDM Onderzeebootloods. Daar zijn we trots op! We zijn blij dat we dit prachtige evenement wederom mogen hosten."

Ook de organisatie van de Harbour Run is blij met de samenwerking met de RDM Onderzeebootloots. "Met zijn geschiedenis, ligging midden in het hart van de Rotterdamse haven en zijn rauwe en industriële uitstraling, past de loods perfect bij het concept van de Harbour Run. Hierdoor kunnen we nog meer mensen, op een sportieve manier, kennis laten maken met de Rotterdamse haven," aldus Imre van Leeuwen van sportmarketingbureau SportVibes dat de Harbour Run organiseert.

Inschrijven

Zowel individuen, groepen als bedrijven kunnen deelnemen aan het Rotterdamse evenement. De jubileumeditie van de Harbour Run vindt plaats op zondag 8 oktober 2017 vindt de plaats. Inschrijven kan op: www.harbourrun.nl.