Nu ook Roparun over halve afstand

Donderdag, 1 november 2018
Nu ook Roparun over halve afstand
De bekende estafetteloop van ruim 500 kilometer vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam heeft in 2019 ook de mogelijkheid om de halve afstand af te leggen.

De startlocatie van de halve Roparun is in Almelo op zondag 9 juni 2019 en de deelnemers finishen samen met de teams uit Hamburg en Parijs op maandag 10 juni op de Rotterdamse Binnenrotte. Inschrijven voor de halve Roparun kan tot eind januari via www.roparun.nl/halve, waar ook alle praktische informatie is te vinden.

Roparun directeur Wiljan Vloet: “Met de halve Roparun willen we een nieuwe groep deelnemers aanspreken voor wie de héle Roparun organisatorisch of qua afstand (nog) een brug te ver is. We willen zo de loper die geen 65 kilometer in een weekend aan kan, toch de unieke Roparun-ervaring bieden. Bovendien hebben we de minimale gemiddelde snelheid verlaagd naar tien kilometer per uur. Je bent onderdeel van het evenement, net zoals je dat bent als je tijdens een marathon een halve of een kwart afstand loopt. En je steunt een enorm goed doel.”

Roparun steunt palliatieve zorgprojecten die het leven van mensen met kanker en hun directe omgeving verlichten. In 2018 brachten de deelnemende teams ruim 5,1 miljoen euro bijeen.

Een Roparun-team bestaat ook voor de halve afstand uit minimaal zes en maximaal acht lopers die de afstand in estafettevorm afleggen. Zij worden daarbij begeleid door twee fietsers en eventueel chauffeurs en verzorgers. Een volledig team voor de Roparun bestaat uit ongeveer vijfentwintig mensen; voor de halve afstand kan mogelijk met een kleiner team volstaan worden.

Bron: organisatie

Wegevenement