Muiderslotloop: hardlopen in sprookjesachtige sferen

Vrijdag, 29 juli 2016
Muiderslotloop: hardlopen in sprookjesachtige sferen
De kans om in een kasteel te kijken krijg je niet zo vaak. Maar wel op vrijdag 2 september, als je meedoet aan de Muiderslotloop 2016, een prestatieloop over 10 kilometer. Het Muiderslot is start- en finishlocatie van dit evenement. Kom jij ook hardlopen in sprookjesachtige sferen?

Het is inmiddels een traditie dat de Muiderslotloop op de eerste vrijdag(avond) in september gehouden wordt. Elk jaar organiseert de Muiderijsclub deze prestatieloop over 10 kilometer.

Middeleeuws kasteel

Inschrijven voor de loop doe je op de binnenplaats van het Muiderslot, een kasteel dat stamt uit de middeleeuwen en dat sinds 1878 een Rijksmuseum is. Het heeft een rijke historie vol spannende verhalen: zo werd in 1296 graaf Floris V in de nabijheid van het kasteel vermoord en was aan het begin van de zeventiende eeuw dichter en historicus P.C. Hooft de hoofdbewoner die er vooral de zomers doorbracht.

Omkleden in de taveerne

Het aanmelden voor de Muiderslotloop begint op vrijdag 2 september om 18.15 uur. Binnen in de taveerne heb je de gelegenheid om je om te kleden voordat de loop om 19.15 uur van start gaat. Start en finish zijn op het terrein van het kasteel, voor de muren van het Muiderslot.

Mooi parcours

Voor de 10 kilometer lange loop is een mooi parcours uitgezet, dat onder andere langs het oude stadsdeel van Muiden, de kerk aan zee in Muiderberg, de oude Zeedijk en de schilderachtige Noordoostpolder leidt.

Verschillende categorieën

Voor de mannelijke hardlopers zijn er twee categorieën: heren tot en met 44 jaar en heren vanaf 45 jaar. Bij de dames lopen deelnemers van alle leeftijden tegen elkaar. Het inschrijfgeld voor de Muiderslotloop bedraagt 5 euro. Kijk voor alle informatie over de Muiderslotloop op de website van de organiserende Muiderijsclub.

Bronnen: Muiderijsclub, VVV Gooi & Vecht en Wikipedia

Foto: Flickr (CC) / Vijay Kiran