Marikenloop at the Park

Dinsdag, 8 mei 2018
Marikenloop at the Park
Zondag 27 mei staat loopstad Nijmegen weer in het teken van de 16e editie van de Marikenloop. Afgelopen jaar gooide de organisatie, de Stichting Zevenheuvelenloop, het roer drastisch om. De Marikenloop werd het eerste loopfestival voor vrouwen in Nederland en verhuisde van het Universitair sportcentrum naar het Park Brakkenstein. Dit jaar gaat de organisatie nog verder om dat festivalconcept verder uit te bouwen.

Ommezwaai groot succes

Organisatrice Joan Merx van de Stichting Zevenheuvelen was heel tevreden met de ommezwaai afgelopen jaar. “Het bleek een schot in de roos. Op de nieuwe locatie hadden we foodtrucks, een shopping zone, massagetenten en workshops waar de deelneemsters en hun supporters een aantal nieuwe sporten konden uitproberen. Op het grote podium speelden de Crazy Piano’s. Samen met prachtig weer zorgde dit voor een echte festivalsfeer. Natuurlijk ontbrak ook de gezamenlijke warming up voor het loopgedeelte niet.

Meer podia, meer muziek, meer gezelligheid

Over de komende editie is Merx duidelijk: “Dit jaar gaan we nog een stapje verder met het festivalgevoel, willen meer muziek op twee podia en ook meer stijlen muziek, ook komen er in het park meer barretjes en meer foodtrucks. De Marikenloop is voor veel deelneemsters een prima sportief dagje uit met vriendinnen dat vaak al begint op het treinstation omdat veel deelneemsters gebruik maken van het treinarrangement”

Drie afstanden

Ook dit jaar kunnen de duizenden deelneemsters kiezen uit drie afstanden, 5 kilometer, 7,5 kilometer of 10 kilometer. Voor elke afstand is er per startgroep een deskundige warming up. De routes zijn vlak en gaan over deels verharde en onverharde wegen in de wijk Brakkenstein en het bos Heumensoord. Naast een speciaal vormgegeven startnummer met eigen naam is er voor iedere deelneemster een medaille aan de finish alsmede een of meerdere persoonlijke actiefoto’s via internet.

Deelneemsters kunnen dit jaar lopen voor het Nijmeegse Marikenhuis, een inloophuis voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker.

Inschrijven kan nog tot en met 16 mei via www.marikenloop.nl

Tekst: Bert Pessink
Foto: Stichting Zevenheuvelenloop