Lopen met Kerst? Doe mee aan de Kerstcross!

Zaterdag, 24 december 2016
Lopen met Kerst? Doe mee aan de Kerstcross!
Wie met kerst twee dagen achter elkaar gezelligheid en eten wat te veel van het goede vindt, kan op tweede kerstdag deelnemen aan de Kerstcross Opmeer. Deze gerenommeerde cross in de Noord-Hollandse klei levert regelmatig heroïsche strijd op en trekt bovendien altijd veel publiek. De cross is geschikt voor alle recreanten en is tevens het decor van het Noord-Hollands crosskampioenschap.

In de vroege ochtenduren staan er verschillende kortere afstanden voor de jeugd op het programma. Om 11:30 uur is het tijd voor de start van de wedstrijd voor de vrouwen (5km) en de vijf kilometerlange trimloop voor mannen en vrouwen. En kwartier later valt het startschot voor de wedstrijd bij de heren (10km) en de trimloop over tien kilometer.

Ook voor de wedstrijdlopers heeft de Noord-Hollandse Kerstcross iets bijzonders. Het is een speciale wedstrijd. “Je hebt het er met de lopers onderling vaak over”, aldus Pim Molenaar, voormalig winnaar van de Sylvestercross. “Het is gewoon een ander soort wedstrijd dan alle andere.”

Heb je zin om op tweede kerstdag zelf het zware parcours in Spanbroek te trotseren? Vind alle details over de Kerstcross op de kalender van Hardlopen.nl of schrijf je direct in op de website van de cross. Op de dag zelf kun je je nog tot een half uur voor de start inschrijven in de Oranjehal.

Op zoek naar andere loopevenementen met kerst? Raadpleeg de kalender!