Loopevenementen in het pinksterweekend

Donderdag, 1 juni 2017
Loopevenementen in het pinksterweekend
Komend weekend is het Pinksteren en dat betekent dat in heel Nederland weer allerlei leuke loopevenementen zijn. Een blik op de hardloopkalender van dit weekend.

Zaterdag kun je al aan allerlei leuke loopevenementen meedoen. In het Brabantse Zundert wordt de tiende Van Goghloop Zundert georganiseerd. Hier kun je afstanden van 2,5 km, 5 km of 10 km lopen. Een andere bijzondere loop is de Cuneraloop: daar start je in de bebouwde kom van Rhenen en loop je al snel langs de weilanden richting de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Eerste pinksterdag

Op eerste pinksterdag kun je als trailrunner in Limburg een mooie trail lopen. In Heythuysen wordt namelijk de Trailrun Leudal georganiseerd. Je loopt hier door het prachtige Leudal over verschillende afstanden: 12 km, 20 km of 29 km voor de die-hards.

In Wieringerwerf (Noord-Holland) kun je aan de Robbenoordbosloop meedoen. Doordat er rondes van 1, 2 en 4 kilometer zijn uitgezet, kun je een afstand naar keuze t/m 16 kilometer volbrengen.

Tweede pinksterdag

Een traditie op tweede pinksterdag: de Kroon Ooyse Landloop. Bij deze loop ga je door het buitengebied van de Gelderse plaatsen Oud-Zevenaar en Ooy. Je kunt hier kiezen tussen 10 en 5 km.

In het Noorden van Nederland kun je maandag meedoen aan de Abdijloop Aduard. Je kunt hier kiezen uit twee ongebruikelijke afstanden: 4 mijl (6,4 km) en 8,25 mijl (13,2 km). Die laatste afstand is ter gelegenheid van het 825 jarig bestaan van de Groningse plaats Aduard.

Meer loopevenementen?

Bekijk de hardloopkalender voor meer hardloopevenementen de komende week.

Trailrun 5 kilometer 10 kilometer