Loop samen met het NN Running Team een virtuele marathon

In samenwerking met Nationale Nederlanden
Woensdag, 19 mei 2021
Loop samen met het NN Running Team een virtuele marathon

MA RA TH ON is terug! Op 22 en 23 mei organiseert het NN Running Team opnieuw het evenement MA RA TH ON. Een wereldwijde teammarathon waarbij deelnemers kans maken om samen met NN Running Team-sterren als Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele, Abdi Nageeye en Bashir Abdi als teamgenoot een virtuele teammarathon te lopen. Elke loper legt 10,5 kilometer af en gezamenlijk loopt het team dus een volledige marathon.

Over de hele wereld missen hardlopers de wedstrijden, het doel voor alle trainingen, het samenlopen in een grote stadsmarathon. Die verbinding tussen hardlopers van alle niveaus over de hele wereld probeert het NN Running Team te vangen in deze virtuele wedstrijd. MA RA TH ON is een virtuele teamestafette waarbij mensen wereldwijd een team van vier kunnen vormen om de marathonafstand gezamenlijk af te leggen. Ieder teamlid loopt 10.5 kilometer. Op deze manier kunnen deelnemers veilig in hun eigen omgeving een solo run van 10.5 kilometer lopen, terwijl de digitale ranglijst de teamprestatie op een totale marathon vermeldt. Bijzonder is dat deelnemers kans maken om één van de tien teams te zijn waarin een topatleet van het NN Running Team wordt opgenomen.

MA RA TH ON vindt in het weekend van 22 en 23 mei plaats. Deelnemers kunnen zich als team van vier personen gratis online aanmelden via MA RA TH ON. Heb je geen team van vier? Je kunt via dezelfde site ook individueel aanmelden waarna je automatisch wordt toegevoegd aan een team met drie andere individuen. Deelnemers hebben dus kans om met drie teamleden verspreid over de hele wereld te lopen. De atleten van het NN Running Team worden willekeurig toegevoegd aan tien ingeschreven teams.

Aanvullende informatie

  • Deelnemers kunnen de wedstrijd lopen tussen 00:01 op zaterdag 22 mei tot en met 23.59 op zondag 23 mei, hierbij wordt rekening gehouden met de tijdzone van de deelnemer.
  • De wedstrijd is gratis en voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder, met verschillende divisies voor mannen, vrouwen en gemengde teams.
  • De deelnemende NN Running Team-atleten zullen willekeurig worden toegevoegd aan de ingeschreven teams.
  • Deelnemers hebben een (gratis) Strava-account nodig om mee te doen.
  • De winnaars worden op dinsdag 25 mei bekendgemaakt op de website van het evenement
Logo Nationale Nederlanden
In samenwerking met

Nationale Nederlanden

Als supporter van alle hardlopers draagt Nationale-Nederlanden haar steentje bij aan hardlopen.nl. Het maakt niet uit wie je bent of welke afstand je loopt, Nationale-Nederlanden helpt bij het bereiken van al die persoonlijke hardloopdoelen. Zo is zij trotse sponsor van het NN Running Team en tientallen hardloopevenementen in Europa en Japan, waaronder de NN Marathon Rotterdam en NN CPC Loop Den Haag.