Loop samen met het NN Running Team een virtuele marathon

Donderdag, 4 juni 2020
Loop samen met het NN Running Team een virtuele marathon
Op 6 en 7 juni organiseert het NN Running Team het evenement MA RA TH ON. Een wereldwijde teammarathon waarbij deelnemers kans maken om samen met NN Running Team-sterren als Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele, Abdi Nageeye en Bashir Abdi als teamgenoot een virtuele teammarathon te lopen. Met de campagne #RUNASONE is de boodschap duidelijk: loop alleen, maar in een team.

Over de hele wereld missen hardlopers de wedstrijden, het doel voor alle trainingen, het samenlopen in een grote stadsmarathon. Die verbinding tussen hardlopers van alle niveaus over de hele wereld probeert het NN Running Team te vangen in deze virtuele wedstrijd. MA RA TH ON is een virtuele teamestafette waarbij mensen wereldwijd een team van vier kunnen vormen om de marathonafstand gezamenlijk af te leggen. Ieder teamlid loopt 10.5 kilometer. Op deze manier kunnen deelnemers veilig in hun eigen omgeving een solo run van 10.5 kilometer lopen, terwijl de digitale ranglijst de teamprestatie op een totale marathon vermeldt. Bijzonder is dat deelnemers kans maken om één van de tien teams te zijn waarin een topatleet van het NN Running Team wordt opgenomen.

MA RA TH ON zal in het weekend van 6-7 juni plaatsvinden, de registratie opent zaterdag 30 mei. Deelnemers kunnen zich als team van vier personen gratis online aanmelden via www.nnrunningteam.com/marathon. Heb je geen team van vier? Je kunt via dezelfde site ook individueel aanmelden waarna je automatisch wordt toegevoegd aan een team met drie andere individuen. Deelnemers hebben dus kans om met drie teamleden verspreid over de hele wereld te lopen. De atleten van het NN Running Team worden willekeurig toegevoegd aan tien ingeschreven teams.

Aanvullende informatie

  • Deelnemers kunnen de wedstrijd lopen tussen 00:01 op zaterdag 6 juni tot en met 23.59 op zondag 7 juni, hierbij wordt rekening gehouden met de tijdzone van de deelnemer.
  • De wedstrijd is gratis en voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder, met verschillende divisies voor mannen, vrouwen en gemengde teams.
  • De deelnemende NN Running Team-atleten zullen willekeurig worden toegevoegd aan de ingeschreven teams.
  • Deelnemers hebben een (gratis) Strava-account nodig om mee te doen.
  • De winnaars worden op dinsdag 9 juni bekendgemaakt op de website van het evenement