Loop mee met de Nepal Marathon en steun schoolprojecten

Maandag, 28 augustus 2017
Loop mee met de Nepal Marathon en steun schoolprojecten
Altijd al eens willen hardlopen met uitzicht op het Himalayagebergte in Nepal? Dat kan tijdens de Nepal Marathon die wordt georganiseerd door Street Child. Met je deelname steun je projecten om kinderen in Nepal weer naar school te laten gaan.

Street Child richt zich op het creëren van onderwijskansen en een stabiele thuissituatie voor kwetsbare kinderen. De non-profit organisatie dat doet in Sierra Leone, Liberia en Nepal. Een van de manieren om geld in te zamelen voor die projecten is door het organiseren van marathons in Sierra Leone en Nepal. Deze hardloopreizen geven een unieke kans om op bijzondere plekken te hardlopen en het verschil te maken voor kinderen in die landen.

Drie afstanden

De Nepal Marathon wordt op 18 november voor de tweede keer georganiseerd. Je kunt hierbij kiezen uit drie afstanden: 10 km, 21 km of de hele marathon. Bij deze drie afstanden loop je door de prachtige Nepalese natuur met uitzicht op het Himalaya-gebergte. De Nepal Marathon is met 2000 meter klimmen ook behoorlijk pittig, maar door het lopen over hangbruggen en de vergezichten een onvergetelijke ervaring.

Projecten bezoeken

De reis naar Nepal duurt zeven dagen, waarbij de wedstrijd op de zesde dag is. Je hebt dus vooraf ook tijd om te acclimatiseren. In het programma zijn ook een aantal bezoeken aan Street Child projecten opgenomen. Zo ontdek je waar het ingezamelde geld aan wordt besteed en krijg je de kans kinderen te ontmoeten die daardoor worden geholpen aan onderwijs. Je gaat ook zelf aan de slag bij deze projecten in een aantal workshops. Ook krijg je volop de gelegenheid de natuur van Nepal te ontdekken op je hardloopschoenen.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd om mee te doen aan deze bijzondere marathon? Ga dan naar www.street-child.nl/de-nepal-marathon voor meer informatie. Bekijk ook onderstaande video met een impressie van de Nepal Marathon van vorig jaar.