Loop mee met de HomeRun voor Ronald McDonald Huizen

Donderdag, 15 juni 2017
Loop mee met de HomeRun voor Ronald McDonald Huizen
Sportevenementen worden heel regelmatig gekoppeld aan een goed doel en in de laatste week van juni staat er in dat opzicht wel een heel mooi hardloopevenement op het programma: de HomeRun. Op 24 en 25 juni 2017 wordt deze 200 kilometerlange estafettetocht voor de eerste keer gehouden en kun jij met een team deelnemen. Teams van tien personen kunnen zich aanmelden en worden automatisch gesponsord door Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen tijdens deze 24 uur durende loop, met start en finish in Utrecht.

Het parcours in de vorm van een hart voert de deelnemers over 40 kilometer langs onder meer Bilthoven en Maarssen en wordt in totaal vijf maal afgelegd. Het non-stop karakter van het evenement maakt de HomeRun bijzonder en spectaculair, want er wordt dus in het donker de hele nacht doorgelopen. Dat vereist wel de nodige veiligheidsmaatregelen en ondersteuning en betekent onder meer dat elke loper door iemand op de fiets wordt bijgestaan. Om die reden heeft elk team minimaal vijf begeleiders nodig.

Ronald McDonald Huizen

Deelnemers zamelen geld in en houden zo de Ronald McDonald Huizen in bedrijf. Dat betekent dat de ruim 5.099 gezinnen die jaarlijks in de Ronald McDonald Huizen verblijven, dicht bij hun zieke kind in het ziekenhuis kunnen zijn. En HomeRun-lopers houden ook de drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds up and running. Op deze drie locaties in Nederland kunnen gezinnen met een zorgintensief kind even zorgeloos samen zijn.

Faciliteiten

Een estafetteloop van 24 uur is niet niks, dus het ontbreekt de deelnemers nergens aan. Er zijn voldoende punten om even bij te komen, te herstellen of gemasseerd te worden. En er is altijd iets te eten: een warme maaltijd, ontbijt, fruit, soep, pannenkoeken of andere welkome snacks. Verder is er passende muziek en zijn er onderweg natuurlijk voldoende wisselpunten.

Meedoen

Wil jij met andere lopers meedoen en het Ronald McDonald Kinderfonds steunen? Schrijf je dan direct in! De kosten om deel te nemen aan HomeRun zijn €75,- voor hardlopers en €17,50 voor begeleiders. De teams gaan op zoek naar minimaal €7.000,- aan donaties voor de Ronald McDonald Huizen en zorgen er zo voor dat zieke kinderen hun ouders altijd in de buurt hebben. Als jouw team dit bedrag bij elkaar heeft, is jullie startbewijs een feit en kunnen jullie van start op 24 juni!

Marathon