Loop jouw NN Marathon Rotterdam voor het Jeugdsportfonds

Maandag, 27 maart 2017
Loop jouw NN Marathon Rotterdam voor het Jeugdsportfonds
Bij veel hardloopevenementen kun je voor een goed doel hardlopen. Bij de NN Marathon Rotterdam op 8 en 9 april is dat net als vorig jaar het Jeugdsportfonds. Dit fonds zet zich in om kinderen in armoede in beweging te krijgen.

In Nederland leven 1 op de 9 kinderen in armoede. Alleen al in Rotterdam leven er 20.000 kinderen onder de armoedegrens. Meer dan 15.500 van deze kinderen doen niet aan sport en hun leven staat vaak letterlijk stil omdat ze nergens aan mee kunnen doen.

250 euro per kind

Om deze kinderen te kunnen laten sporten is een bedrag nodig van € 250,- per kind per jaar. Dit geld gaat direct naar de sportvereniging en de sportwinkel. Jaarlijks creëert het Jeugdsportfonds alleen in Rotterdam al voor ruim 4500 kinderen een kans om te sporten.

200 kinderen in beweging

Dankzij donaties van deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam konden vorig jaar 200 Rotterdamse kinderen een jaar lang sporten. Deze kinderen zaten daarvoor thuis en konden nu letterlijk meedoen. Het Jeugdsportfonds wil dit jaar weer minimaal 200 kinderen kunnen helpen.

Maak een actie aan

Het Jeugdsportfonds is daarom op zoek naar lopers die de stad letterlijk in beweging zetten. Lopers die willen helpen om geld in te zamelen voor kinderen die, door de financiële thuissituatie van hun ouders, niet lid kunnen worden van een sportvereniging. Vind jij ook dat ieder kind moet kunnen sporten? Maak dan een actie aan en laat je sponsoren door relaties, familie, vrienden en buren of doneer en breng een kind in beweging.

Meer informatie op: Elkestap.nl

Foto: Jeugdsportfonds