Loop door kasteeltuinen bij AFAS SB+ De Halve van de Haar

Donderdag, 1 juni 2023
Loop door kasteeltuinen bij AFAS SB+ De Halve van de Haar

Hardlopen door een groene omgeving met uitzicht op de kasteeltorens van kasteel De Haar, dat kan op zondag 25 juni tijdens de AFAS SB+ De Halve van de Haar. Een uniek sportevenement voor de hele familie met hardloopafstanden van 5 km tot en met de halve marathon.

Het gehele weekend van 24 & 25 juni staan de kasteeltuinen van kasteel De Haar open voor sporters die zichzelf willen uitdagen met een hardloopwedstrijd, wandeltocht of fietstocht. Zaterdag 24 juni staan de wandel- en fietsafstanden op het programma. Hardlopers gaan zondag 25 juni van start.

Uniek parcours

Bij Haarzuilens, in de omgeving van Utrecht, start je in de kasteeltuinen van kasteel De Haar. ‘Daar kom je normaal niet zomaar binnen als hardloper en dat maakt dit evenement extra bijzonder. De kasteeltuinen zijn de start- en finishlocatie. Het parcours loopt dwars door de groene natuur, maar wel over verharde wegen,’ laat Rozemarijn Heijman, projectmanager van Golazo, weten. Op de route zijn verzorgingsposten aanwezig en zorgt muziek voor een feestelijke sfeer. ‘Het is een parcours waar je echt van kunt genieten. De omgeving waar je doorheen loopt, met als hoogtepunt kasteel De Haar, maakt AFAS SB+ De Halve van de Haar een uniek evenement.’

Met de hele familie

Zoals de naam al doet vermoeden is de halve marathon de populairste afstand bij De Halve van de Haar. ‘Een mooie afstand voor iedereen die zichzelf wil uitdagen,’ vindt Rozemarijn. ‘Zowel de snelle, prestatiegerichte loper als de recreatieve loper die wil genieten van de omgeving.’ Naast de halve marathon bestaat het programma uit een 10 kilometer, 5 kilometer en twee jeugdlopen: de Prinsen en Prinsessenloop (1,5 km) en de Ridders en Jonkvrouwenloop (2,5 km). Dat maakt het een sportevenement voor de hele familie!

Wegevenement Halve marathon Evenementen