Loop 11 kilometer binnen de minuut bij de Tiedkwietloop

Bert Pessink Vrijdag, 26 oktober 2018
Loop 11 kilometer binnen de minuut bij de Tiedkwietloop
Tijdens de nacht van zaterdag op zondag gaat om 03.00 uur de tijd terug naar 02.00 uur. Een mooi moment om een razendsnelle tijd neer te zetten! Loop tijdens de Tiedkwietloop de 11 of 17 kilometer bij loopgroep Enjoy Running in Meppel.

“Ooit was er in Steenwijk een loop tijdens de wisseling van de zomer en wintertijd, die stopte maar de mooie verhalen bleven steeds terugkomen. Toen zijn we met onze loopgroep in Meppel de Tiedkwietloop gaan organiseren. We organiseren wel vaker een evenement wat een beetje apart is en dit idee past daar mooi bij”, aldus Dik Zantingh namens de organisatie.

Het is tijdens de Tiedkwietloop mogelijk om 11 of 17 kilometer hard te lopen of om 8,5 kilometer te wandelen. De start is om 02.00 uur en de finish is, als de klok om 03.00 uur één uur wordt teruggezet weer iets na 02.00 uur, gegarandeerd dus een bovennatuurlijk snelle tijd.

Zantingh: “Naast het feit dat we met de tijd spelen is het natuurlijk ook leuk om een keer ’s nachts te lopen. We hebben een parcours uitgezet over wegen en fietspaden door donker Meppel. Elke deelnemer is verplicht om met deugdelijke verlichting en een reflectiehesje aan de start te komen. Net als vorig jaar zal het wel weer een apart sfeertje worden. Hoewel we een aantal goed getrainde atleten verwachten, zien we dit evenement meer als een funrun. Afgelopen jaar hadden we lopers en wandelaars uit de hele regio waaronder Meppel, Coevorden, Leeuwarden en Zuidwolde.”

De Tiedkwietloop is aangemeld als WintertijdChallenge en een gedeelte van het inschrijfgeld gaat dan ook naar Spieren voor Spieren. Inschrijven kan tot een half uur voor de start, dus tot 01.30 uur, bij het pand van Samen Vooruit, Zuideinde 18 in Meppel. Natuurlijk is er professionele tijdwaarnemening aanwezig.

“Er wordt momenteel druk gesproken over het afschaffen van de zomertijd. Mocht dit doorgaan, dan is het dit jaar de laatste editie en raken we de Tiedkwietloop kwijt, reden te meer om dit jaar nog mee te doen!” aldus Zantingh.

Kijk op de website Tiedkwietloop voor meer informatie.

Fotograaf: Dik Zantingh

Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.