Leiden marathon opent café voor singles

Dinsdag, 14 februari 2017
Leiden marathon opent café voor singles
Ben jij hardloper en nog single? Wat is er dan leuker om je nieuwe liefde te vinden tijdens het hardlopen? De Leiden Marathon, die 21 mei wordt gehouden, bedacht rond dat idee een leuk initiatief: een runnerscafé voor singles!

De Leiden Marathon is al 27 jaar een begrip op de hardloopkalender. In die historie heeft het evenement al vaker ludieke initiatieven rond de marathon georganiseerd. "Daarom dachten wij nu: laten wij eens aan de hardloper denken die nog geen relatie heeft. Het leek ons leuk om tijdens ons evenement mensen die geen relatie hebben elkaar op een bepaalde plek te laten ontmoeten", zegt Tjeerd Scheffer, voorzitter Leiden Marathon.

Vlakbij start en finish

Die ontmoetingsplek werd gevonden in Grandcafé De Burcht, dat 100 meter van de start af ligt. "Het is echt een hele mooie locatie: een soort salon-achtige kroeg. Daar kun je je sporttas achterlaten en je kunt je daar omkleden." Na de finish, die 100 meter van het café af ligt, kun je daar een drankje doen en met andere deelnemers napraten.

Singles ontmoeten

Op die manier is het runnerscafé een laagdrempelige manier om andere singles te ontmoeten, denkt Scheffer. "Als je geen relatie hebt, ben je geen outcast. Je hobbelt altijd wel in een groepje mee of je hebt je eigen vrienden. Maar als je geen verkering hebt en je wilt verkering wat ga je dan doen: je gaat op internet zoeken of je stapt eens de kroeg in. Waarom zou je dat niet doen tijdens je liefhebberij: hardlopen."

Gedeelde passie

Scheffer kent genoeg stellen die elkaar op die manier gevonden hebben. "Die zijn hartstikke enthousiast met elkaar aan het hardlopen. Dat is dan een passie die je met iemand kunt delen." De organisatie van de Leiden Marathon heeft niet echt vooronderzoek gedaan naar single-hardlopers. "Maar wij hebben wel in eigen kringen rondgekeken: bij clubs hier in de buurt zien we best veel lopers die alleen zijn en die open staan om een leuke vriend of vriendin te ontmoeten."

Goede match!

Bij de Leiden Marathon kun je uit meerdere afstanden kiezen. Op zaterdagavond 20 mei is er een 5 km nightrun en op zondag 21 mei is er een halve en een hele marathon, een 10 km en een kidsrun. "Afgelopen jaar hadden we ruim 13.000 deelnemers, maar dit jaar verwachten we zo'n 14.000 deelnemers. Mathematisch gezien moet je daar als single dus wel een goede match tussen kunnen vinden!"

Meer info en inschrijven bij de Leiden Marathon.

Halve marathon Marathon