Lastminute-tips voor de NN Zevenheuvelenloop

Vrijdag, 17 november 2017
Lastminute-tips voor de NN Zevenheuvelenloop
Doe je zondag mee aan de NN Zevenheuvelenloop in Nijmegen? Misschien word je al zenuwachtig als je bedenkt hoe het zal gaan. Een goede voorbereiding helpt om met vertrouwen aan de start te staan. Dat helpt ook bij het bereiken van jouw eindtijd. We zetten daarom een paar lastminute-tips voor je op een rijtje.

Ben je er klaar voor?

  • Heb je voldoende getraind? En ten minste een aantal keren driekwart van de wedstrijdafstand afgelegd?
  • Heb je de laatste weken flink gas terug genomen (het zogenoemde taperen)?
  • Is je doel realistisch? Probeer een vlak tempo te lopen, of een negative split
  • Ben je blessurevrij en heb je in de afgelopen week niet ziek geweest?

Het parcours

Bekijk het parcours van de NN Zevenheuvelenloop en bedenk hoe je je wedstrijd gaat indelen. De meeste lopers gaan op de eerste 5 km vaak te hard, terwijl dit misschien wel het zwaarste stuk is. Het is verstandig om de eerste heuvel richting Sionshof niet heel hard op te vliegen, want er komen daarna nog meer heuvels. De Zevenheuvelenweg is natuurlijk berucht, daar kun je ook goed gebruik maken van de afdalingen.

Vlak na het 10-kilometerpunt zit nog een venijnig stuk: de klim naar Hotel Erica. Voor een snelle tijd kun je daar het verschil maken. Als je boven bent gaat het parcours daarna voornamelijk naar beneden. Alleen op de Kwakkenbergerweg heb je nog een kort klimmetje en dan rol je zo naar de finish op de Groesbeekseweg.

Na de finish: het Juichmoment

Iedereen loopt voor het bereiken van een doel, ook tijdens de NN Zevenheuvelenloop. Ben je tevreden over je eindtijd? Ga dan na de finish even langs bij het Juichmoment bij de ZevenheuvelenExpo op de weg naar het station. Nationale-Nederlanden is supporter van alle hardlopers en biedt je hier de kans om op spectaculaire wijze op de foto te gaan met jouw eindtijd!

Meer info: nnzevenheuvelenloop.nl