Laat je (niet) inhalen door Max Verstappen

Vrijdag, 18 maart 2016
Laat je (niet) inhalen door Max Verstappen
Hoe lang kun jij Formule 1-coureur Max Verstappen voorblijven? Je kunt het op zondag 8 mei testen tijdens de Wings for Life World Run in Breda. Tijdens dit wereldwijde evenement voor hardlopers en deelnemers in een rolstoel word je achtervolgd door de zogenaamde Catcher Car, oftewel een rijdende finishlijn.

Wees gerust: als hardloper of rolstoeler krijg je wel een voorsprong op de Catcher Car die wordt bestuurd door Max, en de wagen haalt ook niet de supersnelheid waarmee Max over de Formule 1-circuits scheurt. Hij vertrekt een halfuur na het startschot met een snelheid van 15 kilometer per uur en gaat steeds iets harder rijden om de deelnemers als het ware stuk voor stuk op te vegen. De man en de vrouw die de Catcher Car het langst weten voor te blijven zijn de winnaars. Van tevoren staat dus niet vast hoe ver en hoe lang je loopt.

Wereldwijd

De Wings for Life World Run is een mondiaal hardloopevenement waarbij in 33 landen verdeeld over zes continenten meer dan honderdduizend renners en rollers tegelijk van start gaan: van het Australische Melbourne tot het Amerikaanse Sunrise en van München in Duitsland tot Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Hiermee wordt geld ingezameld voor onderzoek naar de genezing van dwarslaesie.

Inschrijven

In Nederland doen op 8 mei professionals, amateurs, ambassadeurs en wereldwijde winnaars mee. Het startschot wordt hier om 13.00 uur gelost in Breda. Inschrijven kan op de website van de Wings for Life World Run. Daar vind je ook alle overige informatie over dit hardloopevenement.

Foto: Mahmut Cinci for Wings for Life World Run