Kom genieten van het Loopfestijn Leidsche Rijn, mét DivaRun

Zaterdag, 30 januari 2016
Kom genieten van het Loopfestijn Leidsche Rijn, mét DivaRun
Ben jij een echte diva die het liefst wil dat alle aandacht naar jou gaat? Heb je een zoon of dochter vanaf 3 jaar die het leuk vindt om te rennen? Of pas je in geen van deze beide categorieën, maar heb je wel zin om een mooie route te lopen? Kom dan op zondag 29 mei naar de eerste editie van het LoopFestival LeidscheRijn, want daar is voor elk wat wils.

OvFotoHet leuke van het loopfestival in het Máximapark in Leidsche Rijn is dat er veel verschillende looponderdelen zijn voor het hele gezin. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen meedoen aan de ‘Wurmpie Run’, terwijl recreanten en toplopers van start kunnen gaan bij DeLoopVanLeidscheRijn van 15 kilometer. Voor lopers met een (verstandelijke) beperking is er de Abrona Loop en voor alle snelle sportievelingen is er ‘Door het Lint’, een loop van 7,5 kilometer waarbij je letterlijk ‘Door het lint’ gaat op muziek.

Op handen gedragen

Het meest bijzondere onderdeel van het LoopFestival LeidscheRijn is evenwel de DivaRun: voor alle moeders, dochters, vriendinnen en buurvrouwen die weleens als de diva Cleopatra op handen naar de finish gedragen willen worden. De DivaRun van 5 kilometer is een combinatie van sporten, ‘me-time’, aandacht, je mooi voelen én sportieve schoonheid.

Roze

“De DivaRun is een uniek onderdeel omdat we een roze finish zullen verzorgen, met ‘Rappe Romeinen’ die hen opwachten. En bij de finish zal er voor de Diva’s een roze presentje wachten”, vertelt Debbie Voortman-Peek, organisator van het Loopfestvial LeidscheRijn, enthousiast. “De warming-up is roze en daarnaast is er een Diva paviljoen met kramen met van alles wat ‘diva’s’ interesseert: visagie, een pedicure, manicure, kapsters, kleding, beauty enzovoort.”

Romeins dorp

Alle lopers beginnen ’s morgens met een gezond ontbijtje, terwijl de dag wordt afgesloten met live muziek op het podium. Het parcours van de loop gaat door het mooie Máximapark en doet ook de oude kernen van Vleuten en De Meern aan. Het festivalterrein wordt opgebouwd met een Romeins dorp, inclusief echte Romeinen en ambachten, sport en spel voor kinderen, verschillende paviljoens, runningXpo en catering.

Voordelig inschrijven

Tot en met 30 april kun je je voordelig inschrijven voor dit familiefestival. Ook is er bij inschrijving gezinskorting: schrijf jij je als ouder in voor een onderdeel voor volwassenen, dan mag je kind met 50 procent korting meedoen aan de Wurmpie Run. Die korting geldt ook als je zelf niet meedoet, maar wel twee kinderen inschrijft.

Kijk voor meer informatie op de website van Loopfestival LeidscheRijn.

Foto header: Shutterstock