Khalid Choukoud en Ellen van Langen verkennen het Brooks 10K-parcours

Zondag, 19 juni 2016
Khalid Choukoud en Ellen van Langen verkennen het Brooks 10K-parcours
Heb jij je al ingeschreven om op 10 juli dwars door het centrum van Amsterdam te lopen tijdens de Brooks 10K Champions Run? Nog niet? Doe dat dan snel, want de inschrijving is nog tot en met 26 juni geopend. Khalid Choukoud en Ellen van Langen nemen je alvast mee het parcours op.

Hardlopen over de Albert Cuypmarkt, langs de Amsterdamse grachten, door het Vondelpark en finishen bij het Rijksmuseum. En dat in de voetsporen van de beste halve marathonlopers van Europa die vlak daarvoor dezelfde route hebben afgelegd tijdens hun EK-wedstrijd. Dat kan op zondag 10 juli tijdens de Brooks 10K Champions Run.

Kijkje op het parcours

Khalid Choukoud, Nederlands beste loper op de 10 kilometer, is één van die topatleten die op 10 juli aan de start staat van het EK halve marathon. Samen met olympisch kampioene Ellen van Langen, die zelf aan de start staat van de Champions Run, heeft hij alvast een kijkje genomen op het bijzondere parcours.

Energie goed verdelen

Als ervaren loper heeft Khalid ook een paar nuttige tips voor je, bijvoorbeeld hoe je jezelf op het 6 kilometerpunt in het Vondelpark motiveert voor het laatste deel van je loop. “De 6 kilometer is één van de moeilijkste punten van de 10 kilometer”, weet Khalid. “Maar als je je energie goed verdeelt kun je in de laatste kilometers nog winst pakken.”

Genieten van de sfeer

Ook het punt van 9 kilometer, als je de finish al kunt ruiken, maar ook de pijn in je benen voelt, is een uitdaging. Maar niet voor Khalid: “Als ik de laatste kilometer loop, dan geniet ik van de sfeer en al die mensen langs de kant. Dan doet eigenlijk niks mij meer pijn. Dan ga ik gewoon voluit.”

Bekijk hier de video waarin Khalid en Ellen het parcours verkennen:

Inschrijven

Op de website van de Brooks 10K Champions Run kun je je nog tot en met 26 juni inschrijven voor deze loop. Doe dat vandaag nog als je niet alleen wilt meelopen, maar ook een gepersonaliseerd shirt en na afloop een medaille wilt ontvangen.

Foto: Shutterstock

Hardlooproutes