Inschrijving Cruyff Foundation 14K Run geopend!

Maandag, 30 januari 2017
Inschrijving Cruyff Foundation 14K Run geopend!
Op 25 april wordt een nieuw hardloopevenement georganiseerd rond de vorig jaar overleden voetballegende Johan Cruijff: de Cruyff Foundation 14K Run. De afstand van deze social run die start in de Amsterdam Arena, is hoe kan het ook anders, 14 km lang. De inschrijving voor dit evenement vandaag geopend.

De eerste editie van deze de Cruyff Foundation 14K Run zal plaatsvinden op dinsdag 25 april 2017, de dag waarop Johan Cruijff 70 jaar zou zijn geworden. Het parcours start in de Amsterdam ArenA en zal langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff komen, zoals Betondorp. Na 14 kilometer finish je op een andere uniek plek: het Olympisch Stadion van Amsterdam, waar Cruijff zijn grootste succes bij Ajax vierde.

Goede doel

Naast de 14K Run is er ook een 5K Run, een Business Run en een speciale Kids Run. De opbrengsten van de diverse Runs en alle acties die hiervoor worden opgezet komen volledig ten goede aan de projecten van de Cruyff Foundation, die als missie heeft het vooruitbrengen van jeugd door beweging. De Johan Cruyff Foundation en Ajax organiseren het unieke hardloop evenement samen met sportevenementenbureau Le Champion.

Ontstaan

De Cruyff Foundation 14K Run is voortgekomen uit een kleinschalige 14K Run die vorig jaar is georganiseerd om stil te staan bij het overlijden van Johan Cruijff. Tijdens deze Run was groot enthousiasme en heerste een warm gevoel. Al snel werd dan ook de ambitie uitgesproken dat de 14K Run een jaarlijks terugkerend evenement ter nagedachtenis aan Johan Cruijff moest worden.

Afgelopen jaar heeft de Cruyff Foundation gewerkt aan doorontwikkeling van de Run, waardoor deze nu toegankelijk is voor een bredere groep hardlopende Cruijff-fans. Hierbij is een samenwerking gesloten met Ajax, die uiteraard een logische link heeft naar Johan Cruijff en voorheen haar eigen Ajax Run organiseerde.

5000 startnummers

Inschrijven voor de diverse Runs van de Cruyff Foundation 14K Run is mogelijk vanaf vandaag 30 januari t/m maandag 10 april 2017. De inschrijving sluit echter eerder als de deelnemerslimieten zijn bereikt. Er zijn 5000 startbewijzen voor de 14K Run, 2000 voor de 5K Run en 1500 voor de Kids Run. Natuurlijk zijn alle Runs ook toegankelijk voor sporters met een beperking. Zij zullen starten in een ander startvak.

Meer informatie over de diverse Runs, het ontstaan van de 14K Run en de tarieven vind je op www.cruyff-foundation14krun.nl.

Foto: Twitter / Ajax