HYROX: wanneer cardio en kracht zich bundelen tot een wondermiddel

In samenwerking met HYROX
Maandag, 14 november 2022
HYROX: wanneer cardio en kracht zich bundelen tot een wondermiddel
© HYROX

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin je hardlopen combineert met functionele krachtoefeningen? Dan ben je bij een HYROX evenement aan het juiste adres. Aan dit nieuwe functionele fitnessevenement genaamd HYROX kan iedere sporter meedoen. De vraag is niet zozeer of je meedoet, maar wanneer!

Wat is HYROX?

HYROX is in 2017 ontstaan in Duitsland. HYROX is een combinatie van 8 kilometer hardlopen en het uitvoeren van 8 functionele krachtoefeningen. Het doel van HYROX is om binnen een zo snel mogelijke tijd de verschillende oefeningen uit te voeren en over de finish te komen. Tijdens het evenement voeren alle deelnemers dezelfde oefeningen uit en is het parcours voor iedereen hetzelfde. De sporter die het snelste over de finish komt wint de race.

De kracht van HYROX is dat het evenement laagdrempelig is en dat de functionele krachtoefeningen zo ingericht zijn dat iedereen mee kan doen. HYROX is namelijk voor EVERY-BODY.

Binnen HYROX zijn er vier divisies waar deelnemers zich voor kunnen opgeven. Er is een pro, open, dubbel en relay competitie. Echter kunnen sporters zich voor de pro divisie alleen kwalificeren door binnen een bepaalde tijd over de finish te komen. Het parcours en de afstanden zijn in iedere categorie gelijk, het enige wat kan variëren zijn de gewichten per divisie.

Het HYROX-evenement inhoudelijk

Iedereen kan deelnemen aan HYROX maar dat betekent niet dat de workout makkelijk te voltooien is. Voor een goede tijd op het evenement is training een vereiste.

Inmiddels is HYROX vertegenwoordigd in een aantal Europese landen en is het concept in Amerika een groot succes. Ook in het Midden-Oosten, Scandinavië en Griekenland begint HYROX haar sporen te verdienen met meerdere events per jaar.

Ook in Nederland is HYROX hard aan de weg aan het timmeren. Dit jaar staat alweer het derde en vierde Nederlandse event gepland. Op 22 oktober 2022 in Amsterdam en op 21 januari 2023 in Maastricht.

Inschrijven HYROX Nederland 22/23

Lijkt het jou geweldig om alleen of met vrienden deze nieuwste uitdaging op het gebied van cardio en functionele kracht aan te gaan? Dan is HYROX echt wat voor jou! Wacht niet te lang en koop je startbewijs via www.hyrox.nl.

Houd de website www.hyrox.nl in de gaten voor updates rondom de events en volg @hyroxnl op Instagram voor interessante content. Ben jij al HYROX-ready?

Wedstrijd Krachttraining Alternatief trainen
Logo HYROX
In samenwerking met

HYROX

HYROX verovert de fitnesswereld! Het is een wereldwijde fitnessrace voor iedereen. Deelnemers van over de hele wereld strijden in exact hetzelfde format. De race begint met een run van 1km, gevolgd door 1 functionele beweging, die 8 keer wordt herhaald, die plaatsvindt in grote overdekte locaties, waardoor een unieke stadionachtige sfeer ontstaat voor alle deelnemers.