Hilversum City Run, de grootste van 't Gooi

Maandag, 2 april 2018
Hilversum City Run, de grootste van 't Gooi
Met ongeveer 10.000 deelnemers en meer dan 25.000 bezoekers is de Hilversum City Run van zondag 15 april het grootste loopevenement van ’t Gooi. Maar de Hilversum City Run staat ook voor gezondheid, sportief bewegen en loopplezier voor jong en oud.

Een week na de Rotterdam Marathon is Mediastad Hilversum aan de beurt om een groot loopfeest te organiseren. Directeur Dick Slootbeek: “We organiseren de City Run al een groot aantal jaren. Het is bij ons altijd gezellig in ‘t Gooi, zeker als het weer meewerkt. We hebben voor elke deelnemer wel een afstand. Zo beginnen we ’s morgens met de Bink Kids Run waar alleen al 1.500 kinderen aan mee doen. Daarna komen de Family Run, de twee prestatielopen over 5 of 10 kilometer gevolgd door de bekende Yakult Ladies Run. De afsluitende onderdelen zijn de Businessrun over 5 of 10 kilometer met daarbij veel teams met BN’ers van de landelijke omroepen en onze internationale wedstrijd over 10 Engelse Mijl.”

Nieuw is de Hilverzorg Walk, een onderdeel van de Family Run waarbij senioren, maar ook mensen met een beperking, kunnen meedoen aan een loop over een afstand van 1500 meter. Ook nieuw is bij de 10 kilometer een Businessrun estafette voor 4 personen.

De organisatie besteedt veel aandacht aan de sfeer tijdens de Hilversum City Run. Zo is er rond de Ladies Run een speciaal Yakult Ladies House en worden de deelnemers aan de Business Run ontvangen in het Independer Business Dorp. De parcoursen lopen dwars door het stijlvolle centrum van de mediastad Hilversum over bekende straten als Dudokpark en ’s Gravelandseweg. Zo komen de deelnemers ook langs het prachtige Raadhuis van Hilversum. Het Rijksmonument, gebouwd naar een ontwerp van architect Dudok tussen 1928 en 1931, is mede bekend als trouwlocatie van het tv-programma Love Letters. De finish is op de bekende Groest waar traditiegetrouw het publiek rijen dik staat opgesteld. Het goede doel wat gekoppeld is aan de Hilversum City Run is Spieren voor Spieren.

Inschrijven voor dit sfeervolle loopevent kan via de website of op de dag zelf.

Tekst: Bert Pessink
Foto: Tristan Adelaar