Hardlopende wijnliefhebbers opgelet!

Bert
Bert Pessink Zondag, 11 september 2022
Hardlopende wijnliefhebbers opgelet!
© Limburg Wijnmarathon

Wie hardlopen in een uitdagende omgeving wil combineren met het proeven van prijswinnende Limburgse wijnen, kan op 1 en 2 oktober terecht bij de tweede editie van de Heilbron Limburg Wijnmarathon. Vanuit het Zuid-Limburgse Wahlwiller, bekend van de Wahlwiller Wijnfeesten, is er op zaterdag of zondag de mogelijkheid om het Limburgs wijngebied hardlopend te verkennen op een trailparcours van 10, 21 of 42 kilometer.

De Limburg wijnmarathon wordt georganiseerd met 3 doelstellingen: Promotie van de wijnregio Zuid-Limburg, promotie van Zuid-Limburg als hardloopregio en het genereren van gelden voor het onderzoek naar kinderkanker. Bovendien is bij deze trailrun de beleving belangrijker dan de sportieve prestatie. De parcoursen starten vanaf de Wittemer Wijngaard en zijn grotendeels onverhard. Je loopt langs én door diverse bekende Zuid-Limburgse wijngaarden.

Wijn proeven

Bij een wijmarathon hoort natuurlijk wijn! Bij de tussenstops word je dan ook getrakteerd op een paar slokken prijswinnende Limburgse wijn. Natuurlijk zijn er bij die verzorgingsposten ook water, sportdrank, fruit en koeken om jou door het Limburgs Heuvelland te loodsen. Verwacht geen snel parcours, maar geniet onderweg van de heuvels, prachtige vergezichten en gezellige sfeermuziek. Voor elke finisher is er een bijzondere medaille en nog meer wijn.

Vooral populair bij vrouwen

Vorig jaar vond de Wijnmarathon voor het eerst plaats. ‘De reacties waren lovend, zowel over het concept als een parcours. Het was een sfeervol evenement waarbij de deelnemers wat langer bleven hangen als bij ‘gewone’ evenementen. Wat ons verder opviel was het feit dat ons deelnemersveld voor bijna 60% uit vrouwen bestond, een trend die we dit jaar ook terugzien bij de voorinschrijving. Die eerste editie van de Wijnmarathon smaakte meteen naar meer’, aldus Raymond Beeren van Bearsports namens de organisatie.

Ultieme beleving

Het motto van de Limburg Wijnmarathon is Zie, Ruik, Proef en Voel. 'Zie de prachtige vergezichten en wijngaarden. Ruik de natuur van Zuid-Limburg. Proef de prijswinnende wijnen zowel onderweg als bij de finish en voel de typerende heuvels van Zuid-Limburg in je benen,' verklaart Beeren. 'Onze Heilbron Limburg Wijnmarathon is een echte aanrader voor de hardloper die van prachtige natuur én wijn houdt.’

Inschrijven kan nog tot 25 september via www.limburgwijnmarathon.nl

Evenementen
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.