Hardlopen op de Hoge Veluwe tijdens Loopweekend

Woensdag, 4 oktober 2017
Hardlopen op de Hoge Veluwe tijdens Loopweekend
Komend weekend wordt in Nationaal Park de Hoge Veluwe het Hoge Veluwe Loopweekend gehouden. Op zaterdag worden verschillende wandeltochten uitgezet. De zondag is voor ons hardlopers met prachtige trails en loopparcoursen door de uitgestrekte natuur van van het park.

De Hoge Veluwe Loop is in korte tijd een vaste prik geworden op de hardloopkalender. Dit jaar wordt de loop door het natuurpark al voor de 13e keer georganiseerd. Je kunt zelf natuurlijk het hele jaar door hardlopen in het 5400 hectare grote park, maar in wedstrijdverband kan dat alleen tijdens de Hoge Veluwe Loop.

Vier afstanden

Je kunt komende zondag 8 oktober kiezen uit verschillende afstanden bij de Hoge Veluwe Loop. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen afstanden over de fiets- en wandelpaden en trails, waarbij je van de paden af gaat. De 5 km, 10 km en halve marathon gaan grotendeels over de asfaltpaden in het park en voor de trailrunners zijn er afstanden van 15 km en 28 km. De 15 km is populair want die zit al vol. Voor kinderen is er nog de Moeffiemijl, een loop van 1,6 km bij het Jachthuis.

Grote rondes

De parcoursen starten allemaal bij Jachhuis Sint Hubertus en de grote vijver die daar aan ligt. Het mooie aan de verschillende lopen is dat ze allemaal over één grote ronde gaan. Je loopt dus geen stuk dubbel. Zeker bij de langere afstanden is dat uniek, want je kan daardoor ook de grote diversiteit van het park zien: bos, heide en stuifzandvlaktes.

Beweegmarkt

Bij de finish is een Beweegmarkt ingericht waar je na de finish een massage kunt krijgen of kunt ontspannen met muziek, theater en wat te eten. Voor kinderen worden daar ook allerlei activiteiten en spelletjes georganiseerd. Een leuk dagje uit voor het hele gezin dus!

Ga voor meer info en inschrijven naar: www.hogeveluweloop.nl.

Foto: Park Hoge Veluwe

Trailrun 10 kilometer 5 kilometer Halve marathon