Hardlopen in het buitenland: Düsseldorf Marathon

Woensdag, 8 februari 2017
Hardlopen in het buitenland: Düsseldorf Marathon
Hardlopen kun je op allerlei bijzondere plekken in de wereld. In de rubriek ‘Hardlopen in het buitenland’ beschrijven we ervaringen tijdens evenementen of reizen van hardlopers. In deze aflevering vertelt Irene Korstjens over haar marathondebuut in Düsseldorf. Voor deze marathon kunnen wij een startbewijs en andere prijzen weggeven!

Irene Korstjens (31) is al enige jaren fanatiek met hardlopen bezig. Ze blogt er ook over op Anothermiletorun.com. Eind 2015 begon het bij haar te kriebelen om een marathon te gaan lopen. "Ik had de halve marathon van Amsterdam gelopen en dat ging zo goed dat ik ging nadenken over een marathon." Ze dacht eerst aan de marathon van Rotterdam voor haar debuut, maar dat bleek toch niet goed te passen in haar planning. "Ik had de halve marathon van Berlijn al gepland en die was de week voor Rotterdam. Dat leek mij iets te veel van het goede."

Weekendje weg

Zo kwam ze na wat zoeken op de kalenders uit bij de Marathon van Düsseldorf. "Dat is vanuit mijn woonplaats Castricum ook goed te bereizen: het was ongeveer tweeënhalf uur rijden met de auto. We hebben er daarom ook een weekendje van gemaakt. Dat vind ik ook leuk als je in het buitenland een loopevenement mee doet."

Veel publiek

Op 24 april was het dan zo ver: Irene ging haar debuut maken op de marathon in Düsseldorf. "Het was heel speciaal en echt een hele mooie beleving. Het was geen grote marathon qua aantal deelnemers, maar het was wel druk met publiek langs de kant. Je liep vier lussen dus je kwam ook een aantal keer langs bekenden." Ze werd daardoor veel aangemoedigd, ook door onbekenden. "Je had ook je naam op je startnummer. Dat heb je tegenwoordig natuurlijk bij meer evenementen, maar ik had in Düsseldorf toch het idee dat ik vaker mijn naam hoorde."

Gouden plak

Het parcours voerde door de stad Düsseldorf en over een grote brug. "Düsseldorf heeft verder niet zo van die landmarks zoals bijvoorbeeld Berlijn, maar de sfeer in de stad was heel erg goed tijdens de marathon." Ze vond de marathon van Düsseldorf daardoor echt een aanrader. "Vooral omdat het dus niet een al te drukke marathon is qua deelnemers. Ze hadden ook alleen een hele marathon en een estafetteloop. Het is ook een vlak parcours, wat ook aan te raden is voor je eerste marathon. Het grootste positieve punn aan de Düsseldorf Marathon vond ik toch de medaille: die is zo groot dat het net een olympische plak is!"

Smaak te pakken

Irene noemt haar deelname aan de Düsseldorf Marathon haar een tijd 4:31:40 uur een echt droomdebuut. Het bleef ook niet bij ene marathon. "Het is zo'n geweldig gevoel als je de finish passeert na een marathon. Ik kreeg daar echt de smaak te pakken. Vorig jaar heb ik ook nog in Amsterdam een tweede marathon gelopen en nu bereid ik mij voor op de NN Marathon Rotterdam."

Startbewijs winnen!

Enthousiast geworden door het verhaal van Irene? Wij mogen in samenwerking met SiS sportvoeding en Garmin een mooi prijzenpakket weggeven waaronder een startbewijs voor de de Düsseldorf Marathon op 30 april en twee keer een Garmin Forerunner 735XT. De prijzenpakketten:

  • 1e prijs: Startbewijs Düsseldorf Marathon, Garmin Forerunner 735 XT en Sciense in Sport Nutricion pakket
  • 2e prijs: Garmin Forerunner 735XT en Sciense in Sport Nutricion pakket.
  • 3e prijs: Sciense in Sport Nutricion pakket.

Meedoen aan de winactie? Laat dan je gegevens achter in het webformulier.

Marathon