Hardlopen en koffie proeven met Dennis Licht

Zaterdag, 2 september 2017
Hardlopen en koffie proeven met Dennis Licht
Ben jij net als Dennis Licht ook zo verslaafd aan hardlopen en koffie? Dan heeft hij een leuke clinic voor jou op 24 september waarbij Dennis die twee passies combineert.

De clinic van Dennis Licht wordt georganiseerd in samenwerking met de barista's van Koffiehuis Schenkers in Apeldoorn. Daar krijg je voordat je gaat in de Paleistuinen van 't Loo gaat hardlopen een paar koppen goede koffie, want net als Dennis ga jij waarschijnlijk ook niet weg zonder een espresso.

Koffieproeverij

De barista's van Koffiehuis Schenkers zetten 10 verschillende soorten koffie die je kunt proeven. Het begint met bonen uit Oos-Afrika, waar de beste langeafstandslopers ter wereld vandaan komen. Ook ga je bonen uit Jamaica en Brazilë proeven. Uiteindelijk maak je een top-3 van bonen en wordt de 'gouden koffieboon' gekozen. Deze wordt ter plekke gebrand en krijg je verpakt mee naar huis.

Clinic

Als je genoeg cafeïne in je lijf hebt ga je vanuit het centrum van Apeldoorn naar de Paleistuinen van 't Loo. In de tuinen neemt Dennis je mee en vertelt hij over blessurepreventie en looptechniek. De clinic wordt afgesloten met een intervalprogramma door de tuinen. Daarbij wordt rekening gehouden met alle niveaus zodat iedereen met genoeg inspiratie naar huis kan gaan.

Perfecte espresso

Voordat het zover is, wordt de clinic natuurlijk afgesloten met nog een kop koffie. Latte-art-specialist en barista Hugo van Duivenboden leert je namelijk in het laatste deel hoe je zelf de perfect espresso kunt zetten. Deze wordt gemaakt van de bonen die door de groep wordt verkozen tot 'gouden boon'.

Geïnteresseerd?

Wacht niet te lang met aanmelden want er is maar voor maximaal 20 personen plek. Ga voor meer info naar Facebook of de website van Dennis Licht.

Foto: Shutterstock

Eten