Hardlopen dwars door Rotterdam en Utrecht tijdens Urban Trails

Vrijdag, 17 februari 2017
Hardlopen dwars door Rotterdam en Utrecht tijdens Urban Trails
Hoe goed ken jij jouw stad eigenlijk? Je vaste hardlooprondjes ken je als je broekzak. Bij een Urban Trail kom je op plekken waar je anders nooit zou komen. Wat dacht je van hardlopen door het Groot Handelsgebouw in Rotterdam of de sterrenwacht in Utrecht?

Bij een Urban Trail is niet de tijd belangrijk, maar draait het om een bijzondere loopervaring: je loopt door verschillende gebouwen, steegjes, binnentuinen waar je anders nooit komt. Afgelopen weekend kon in Maastricht zo'n urban trail worden gelopen. Daarbij ging de route van ruim 8 km onder andere door de Dominicanen Boekhandel, het Toon Hermans Huis en een wijnhandel.

Groningen en Utrecht

Dit jaar volgen nog meer van zulke Urban Trails. De eerstvolgende is in Groningen op 2 april. Bij die route van 10 km loop je door de concertzalen van Oosterpoort, de Prinsentuin en de parkeergarage onder de Ossenmarkt. Bij de Urban Trail Utrecht loop je ook door een bijzondere garage: de fietsenstalling onder het Vredenburg. Ook kom je tijdens die route door de Sonnenborgh –sterrenwacht.

Rotterdam

Op 7 mei is de Urban Trail Rotterdam. Daar loop je een route van 10 km waarbij je onder andere je door het Groot Handelsgebouw en de bibliotheek mag hardlopen. Je zal daarbij via de hoofdingang naar binnen gaan en dan verder via de de trappen omhoog verder het gebouw in gaan. Flink klimmen dus ook!

Den Haag

Later dit jaar volgt ook nog een Urban Trail in de hofstad: de NN Den Haag Urban Trail op 2 juli. Daarbij loop je natuurlijk over Het Binnenhof en de Paleistuinen. Na Den Haag zijn er dit jaar ook nog Urban Trails in Breda en Eindhoven.

Meer info en inschrijven: www.urbantrailseries.nl

Foto: Golazo Sport