Hardloopweekend met Gerard Nijboer op Papendal

Dinsdag, 7 maart 2017
Hardloopweekend met Gerard Nijboer op Papendal
Ben je een echte hardloopliefhebber en wil je nog meer rendement uit je trainingen halen? Kom dan naar Papendal en ga samen met marathonloper Gerard Nijboer van de Atletiekunie aan de slag. Maak gebruik van de aanwezige hardloopkennis en de topsportfaciliteiten. Het trainingsweekend op Papendal is een 2-daags arrangement op 20 en 21 mei.

Tijdens het trainingsweekend op Papendal ga je actief aan de slag met hartslagzones, je looptechniek inclusief video-analyse en krijg je een uitgebreide rondleiding over het topsportcomplex van Papendal. Dat alles gebeurt samen met marathonloper Gerard Nijboer.

Zoladztest

Een eerste onderdeel van het progamma is de zoladztest. Met deze test leer je zelf goed kennen als hardloper. Wil je weten of je training wel effectief is voor de afstand die je traint? Train je te hard of te zacht? Is jouw hardloopschema toe aan bijstelling? Verbeter jezelf en doe mee met de Zoladztest.

Looptechniek – analyse

Heb jij jezelf wel eens op video gezien? Daar kun je veel uit halen over je looppatroon. Met zijn ervaringen bij Adidas (technical representative) zal Gerard Nijboer tijdens het weekend van de deelnemers videobeelden maken. Op die manier krijg je een goed beeld van je loophouding, bewegingspatroon en de afwikkeling van je voet.

Duurloop op Papendal en omgeving

Op de zondag staat een lange duurloop met de groep op het programma. De LSD-trip (long slow distance) brengt je met de natuurlijk endorfine dope in hogere sferen. Deze duurloop voert onder andere langs de BMX-baan, het Gerard Nijboer Pad en het rondje waar Europees kampioenen Bram Som en Arnoud Okken hun tempo’s trainden. Aan het einde terug op Papendal kun je 15km noteren in je logboek.

Heuveltraining als afsluiter

De heuveltraining aan het einde van het loopweekend is naar keuze, zodat iedereen fit en blessurevrij kan afsluiten. Het wordt daarom geen lange training; het accent ligt op het ervaren. Het geeft je de kans om nu eindelijk eens te leren hoe je het best een heuvel op loopt en, nog belangrijker, hoe je op een goede manier leert dalen.

Arrangement

Het arrangement bestaat uit:

  • Overnachting op een tweepersoonskamer (3- of 4 sterrenkamer)
  • 1x live cooking ontbijtbuffet
  • 2x Sportieve / Gezonde lunch (tijdens de presentatie van Erik te Velthuis)
  • 1x Diner in Hotel Papendal

Het arrangement is op basis van een tweepersoons 3-sterren kamer € 195,- p.p. en op basis van een tweepersoons 4-sterren kamer € 205,- p.p. Wil je deelnemen aan het hardloopweekend, maar geen gebruik maken van een overnachting met luxe ontbijtbuffet? Boek dan het sportweekend voor € 135,- p.p. Abonnees van Hardlopen.nl krijgen op de prijs van het arrangement 10 % korting!

Meer info op Papendal.nl

Wie neem jij mee?

Hardlopen.nl biedt je in samenwerking met Hotel Papendal de mogelijkheid om samen met je hardloopmaatje gratis een heel weekend te sporten op Papendal. Wat moet je doen? Vul het formulier in en maak kans op het arrangement tijdens het trainingsweekend op Papendal.