5x lopen in mei

Woensdag, 26 april 2023
5x lopen in mei
© Gerhard Nel

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender op onze site pikt de redactie van hardlopen.nl er elke maand vijf uit om je te inspireren. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor mei 2023

6 mei, Saturday Trail Fever, Arnhem

Eens per maand op pad voor 10 kilometer langs Gelders hoogste ‘bergtoppen’. Loop het trailrunning virus op en ontdek de bosrijke omgeving van Arnhem tijdens de Saturday Trail Fever. Saturday Trail Fever betekent er samen op uit gaan op zoek naar de smalste paadjes, de steilste klimmetjes en de mooiste uitzichten; een gelijke passie delen en elkaar uitdagen.

www.runiversity.nl/saturday-trail -fever/

10 mei, Verkerkloop, Zwijndrecht

Ook eens een evenement meedoen op woensdag? De Verkerkloop is het grootste loopevenement van Zwijndrecht! Loop samen met 4.000 lopers de 44ste editie op woensdag 10 mei 2023. Naast een 5 en 10 kilometer zijn er ook diverse jeugdlopen.

www.verkerkloop.nl

13 mei, Meidoornloop, Nisse

De Meidoornloop in Nisse, nabij Goes, loopt over de bloemdijken in de Zak van Zuid-Beveland. Het parcours is een ronde over B-wegen en onverharde paden, in de maand mei staat alles, en dus ook de befaamde Meidoorns, in bloei en daardoor is het onderweg genieten. Er is keuze uit een 7,7 kilometer en een 15 kilometer. Voor de allerkleinsten is er een snoepzakloop.

www.meidoornloop.nl

18 mei, Goldentenloop, Delft

Hardlopen op Hemelvaartsdag? De Goldentenloop heeft een uniek parcours door het historische centrum van Delft en de natuur van het Delftse Hout. Onderweg is er veel publiek dat zorgt voor gezelligheid! Keuze uit 5 of 10 kilometer en voor de jeugd een 1 of 2,5 kilometer.

www.goldentenloop.nl

21 mei, Marathon Via Belgica, Landgraaf

Wil je eens iets anders dan een ‘gewone’ stadsmarathon? Bij deze marathon volg je over de historische Romeinse weg Via Belgica dwars door de uitgestrekte groene heuvels van Zuid-Limburg. De start is in Rimburg, de finish nabij de Servaasbrug in Maastricht. Je deze 42.195 meter individueel of als duo lopen. Historie en hardlopen gaan hier hand in hand.

www.marathonviabelgica.nl

Wedstrijd Evenementen