5 x lopen in juni

Bert
Bert Pessink Woensdag, 24 mei 2023
5 x lopen in juni
© Yannick Schurwanz

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender op onze site pikt de redactie van hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor juni 2023

3 juni, Uilentorenloop Leersum

De Uilentorenloop heeft een nieuw, volledig onverhard parcours van 5, 10 of 15 kilometer door de bossen rondom de Uilentoren in Leersum. De route is voor 97% onverhard en loopt door een schilderachtige omgeving. Het is overal breed genoeg om elkaar te passeren en aangezien Leersum in het hart van de Utrechtse Heuvelrug ligt, zitten ook wat hoogtemeters in het parcours. In totaal per ronde zo’n 45 hoogtemeters, dalen én klimmen.

www.uilentoren-loop-leersum.nl

7 juni, Global Running Day

Woensdag 7 juni organiseert hardlopen.nl Global Running Day en gaan we de uitdaging aan om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen! Loop jij ook mee? Nodig je buurman, partner, vrienden of familie uit om er samen op uit te trekken, zo krijgen we nóg meer mensen van de bank af!

Global Running Day

11 juni, Liemerse Landloop, Zevenaar

Het parcours van de Liemerse Landloop neemt je mee door het pittoreske plaatsje Ooy en Oud-Zevenaar en via de Liemerse dijken ga je richting de finish. Afstanden die gelopen kunnen worden zijn de 5 en 10 kilometer, tevens zijn er wedstrijden voor de jeugd. Zowel de 5 als de 10 kilometer zijn officieel gecertificeerd. Iedere deelnemer ontvangt aan de finish een unieke medaille.

www.liemerselandloop.nl

17 juni, TT City Run, Assen

Op de eerste dag van het TT-motorfestival zorgt dit unieke hardloopevenement voor verbinding tussen het circuit en de binnenstad van Assen. Het parcours van de 5, 10 en 15 kilometer start op het TT Circuit en finisht in de binnenstad van Assen. Naast het hardloopevenement over 5, 10 en 15 kilometer vindt de 1 kilometer Kidsrun plaats in de binnenstad en worden op het TT Circuit de onderdelen ‘On wheels’ en ‘100% recreatief’ georganiseerd.

www.ttcityrun.nl

18 juni, Almere City Run

De Almere City Run is het grootste hardloopevenement van Almere. Er zijn afstanden voor jong en oud, waaronder een 10 en een 15 km. Zij brengen de lopers door een prachtige groene omgeving en rond het weerwater van Almere. De sfeervolle finish vergeet je als loper niet snel.

www.almerecityrun.nl

24 juni, Kralingse Bos Parkrun, Rotterdam

Deze parkrun staat voor wekelijks gratis 5 kilometer hardlopen, joggen of wandelen, met tijdwaarneming. Iedere zaterdagochtend om 9 uur in het mooie groene Kralingse Bos in Rotterdam (start aan de Plaszoom).

www.parkrun.co.nl/kralingsebos

Wedstrijd Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.