5x lopen in augustus

Bert
Bert Pessink Woensdag, 26 juli 2023
5x lopen in augustus
© Turfveld Zomercross

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de uitgebreide kalender op onze site pikt de redactie van hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf leuke loopevenementen voor augustus 2023.

6 augustus, Turfveld Zomercross, Texel

De wekelijkse cross op Texel, elke zondag georganiseerd in de zomervakantie. Geheel onverharde ronde van 4.15 kilometer in de beschutte Texelse Dennen die je 1 of 2 keer kunt lopen. Prima vakantieloopje bij zowel warm als bij winderig weer. Inschrijven kan op het terras aan de westkant van paviljoen 't Turfveld. Na afloop is er altijd een leuke verloting onder alle deelnemers.

www.avtexel.nl

13 augustus, Trainingsloop TCS Amsterdam Marathon 25 kilometer, Amstelveen

Ga jij dit najaar een marathon lopen en wil je goed trainen? Dit is de trainingsloop voor de TCS Amsterdam Marathon en andere najaar marathons. Je loopt in een groep over mooie routes door het Amsterdamse Bos met start en finish bij cricketvereniging VRA. Er zijn verschillende tempogroepen die door tempomakers keurig worden geholpen. In het Amsterdamse Bos is er voor de deelnemers een drank- en verzorgingspost ingericht.

www.trainingslopen.info

19 augustus, Rundje Catsop, Elsloo

Sportieve hardlopers kunnen op zaterdag 19 augustus hun hart weer ophalen in het Limburgse Catsop. Daar zal deze zomer voor de 8e keer tijdens het zomerfeest Rundje Catsop worden georganiseerd. Hardlopers kunnen zich inschrijven voor de 5 of 10 kilometer wedstrijd en ook dit jaar is er een jeugdloop. ‘Sport en bewegen is en blijft belangrijk, voor jong en oud. Dat willen we blijven promoten’, aldus de organisatie.

www.rundjecatsop.nl

26 augustus, Aquaklimcross, Sibculo

De Aquaklimcross is de meest uitdagende trailrun van Nederland. Er is volop keuze: van een spettercross voor de jeugd tot de zwaarste halve marathon van het land. 1 ronde rond de Spartelvijver is 3 kilometer met 7 hellingen en 2 waterpassages. Er is een keuze uit 3, 6, 12 of zelfs 21 kilometer. De Aquaklimcross maakt volgens de website het beest in je los!

www.aquaklimcross-sibculo.nl

27 augustus, Dorpsloop Teteringen, Teteringen

De gezellige Dorpsloop in het Brabantse Teteringen wordt sinds 1990, telkens op de laatste zondag van augustus, door een enthousiast team georganiseerd.

Om 14.00 uur start bij de Dorpsherberg de 5 kilometer (2 ronden), om 15.00 uur gevolgd door de 10 kilometer (4 ronden). Het parcours is geheel verhard en verkeersvrij.

www.dorpsloop.nl

Wedstrijd
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.