Global Running Day: ruim 5000 mensen in beweging!

Donderdag, 4 juni 2020
Global Running Day: ruim 5000 mensen in beweging!
Er is wat afgerend en afgewandeld op deze wereldwijde feestdag. Afstanden en snelheden in alle soorten en maten kwamen voorbij, feestelijke nieuwe hardlooprondjes en eindelijk tijd om weer even bij te kletsen met je loopmaatje, op afstand weliswaar. Juist in deze bijzondere en moeilijke tijden laten hardlopers zien hoe verbonden zij zijn en inspireren zij elkaar om in beweging te komen. Dankzij de Global Running Club en de challenges die voorbij zijn gekomen, enthousiasmeerden hardlopers elkaar al in aanloop naar 3 juni en namen velen de uitdaging aan om op de feestdag zelf natuurlijk ook een rondje te lopen.

Massaal zijn gelopen kilometers en hardloopselfies gedeeld en dat levert enkele leuke en interessante inzichten op.

Selfies en heel veel kilometers

In totaal zijn ruim 5000 mensen in beweging gekomen op Global Running Day en hebben dit met ons gedeeld. Deze 5272 mensen liepen gemiddeld 7.8 kilometer maar hebben we ook enkele uitschieters van boven de 20 kilometer voorbij zien komen.

Omdat de promotie voor deze feestdag al eerder is begonnen, hebben 2157 mensen via de Global Running Day Club elkaar al eerder uitgedaagd en meegedaan aan verschillende challenges. Dit zorgt ervoor dat in aanloop naar 3 juni én op de dag zelf in totaal maar liefst 92.077 kilometer is afgelegd.

Ook dit keer hebben we een top vijf opgesteld van de steden waar het meeste is hardgelopen:

  1. Amsterdam
  2. Rotterdam
  3. Utrecht
  4. Tilburg
  5. Gedeelde 5e plek: Almere en Den Haag

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes! Op naar Global Running Day 2021: woensdag 2 juni!