Global Running Day: loop jij ook mee?

Woensdag, 6 juni 2018
Global Running Day: loop jij ook mee?
Vandaag is het Global Running Day, een speciale dag om de sport te vieren! ‘Hardlopen is toegankelijk voor iedereen, het is gezellig om te doen maar kan ook competitief zijn,’ aldus IAAF president Sebastiaan Coe. ‘Het is een sociale aangelegenheid en creëert saamhorigheid. Het kan uitdagend zijn, het maakt je lichaam sterk en is goed voor je uithoudingsvermogen en gezondheid.’ Het is de moeder der sporten.

Op Global Running Day wordt er met zo veel mogelijk mensen stilgestaan bij de grootste jaarlijkse viering van de sport. In 2018 wordt voor de derde keer Global Running Day gevierd waarbij mensen met verschillende achtergronden samenkomen om hun passie voor hardlopen te vieren en anderen te inspireren om te gaan hardlopen.

‘We kijken ernaar uit om de hele wereld uit te dagen om juist vandaag met elkaar te gaan hardlopen. Zo willen we mensen van alle leeftijden aanmoedigen tot een actieve levensstijl, aldus Michael Capiraso, president en CEO New York Road Runners en een van de oprichters van Global Running Day.

Wil je zelf ook meedoen aan Global Running Day? Meld je dan aan voor de gratis NYRR virtuele Global Running Day 1 mile via Strava en loop samen met mensen van over de hele wereld vandaag 1 mile.

NYRR Virtual Racing How-To Guide