Ermeloop, de Veluwse Summer Run

Bert Pessink Donderdag, 2 augustus 2018
Ermeloop, de Veluwse Summer Run
In de regio Utrecht genoot Gerard Peek grote faam als organisator van de Utrecht Marathon, de Singelloop Utrecht, de Utrechtse Meidenloop en de Loop van de Leidsche Rijn. Nadat hij hiermee gestopt was verhuisde hij naar Ermelo op de Veluwe. De wethouder in Ermelo was ook een loper en kende Peek, tijdens een gesprek vroeg de wethouder of Peek in Ermelo ook niet een loopevenement van de grond kon tillen. Na anderhalf jaar nadenken besloot Peek de handschoen op te pakken met de organisatie op 18 augustus van de Ermeloop, hij koos de pauw uit het wapen van Ermelo als beeldmerk.

Peek: “Ik bleek in elke vezel nog iets van hardlopen en organiseren te hebben en heb al mijn connecties gebruikt om er iets moois van te maken. De loopkalender is in augustus maagdelijk leeg, lopers die het hele jaar sporten kunnen in de zomermaanden maar op een paar plaatsen terecht. Bovendien zijn er in de zomermaanden meer dan 100.000 toeristen op de Veluwe rond Ermelo. Dat geeft dus genoeg mogelijkheden.”

Hoofdafstand op 18 augustus is de NERO-Ermeloop 10 kilometer, daar lopen ook nationale en internationale toplopers mee. Het parcours is een ronde van 4 gevolgd door een ronde van 6 kilometer. “De start en finish zijn op het Raadhuisplein. De winkelstraat van Ermelo is ruim anderhalve kilometer lang en op zaterdagavond altijd feestelijk met gezellige terrassen. Die winkelstraat zetten we af met dranghekken en daar komen de lopers elke ronde doorheen. De rest van het parcours gaat door de lommerrijke en groene omgeving van Ermelo. Echt een wonderschone route onder een prachtig bladerdak” aldus Peek.

Naast de 10 kilometer is er ook een 5 kilometer en een jeugdloop, bovendien een heuse Trailrun van 20 kilometer. De opening is de Veluwsche G-loop, speciaal voor mensen met een beperking. Inschrijven voor de Ermeloop kan via de website of op de dag zelf bij de start.

Peek: “We hebben er, samen met de Gemeente, de VVV en VisitVeluwe, die het initiatief van harte toejuichen en waar mogelijk ondersteunen, alles aan gedaan om een mooi zomers top- en breedtesportevenement neer te zetten in Ermelo. Ik nodig graag alle lopers van Nederland uit om mee te lopen in de eerste editie.”

www.ermeloop.nl

Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.