Eerste Mini Roparun in Arnhem op 20 mei

Donderdag, 4 mei 2017
Eerste Mini Roparun in Arnhem op 20 mei
Op zaterdag 20 mei wordt in Arnhem voor het eerst een Mini Roparun georganiseerd. Dit evenement probeert kinderen de grote een Roparun ook te laten ervaren. Roparunteams kunnen deze estafette ook gebruiken als voorbereiding op de Roparun.

De Roparun is een bekend fenomeen in het hardlopen. Bij deze estafetteloop wordt meer dan 500 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam gelopen om daarmee geld in te zamelen voor mensen met kanker. Op 20 mei wordt voor het zelfde goede doel een Mini Roparun georganiseerd voor kinderen en volwassenen.

Teams van 6

De start van de Mini Roparun is in Park Lingezegen tussen Arnhem en Nijmegen in. Team van 6 personen (waarvan 4 lopers) vertrekken daar om als team een bepaalde afstand af te leggen. Voor kinderen vanaf groep 6 tot en met 15 jaar lopen 16 km. Hierbij is het verplicht dat twee volwassenen mee fietsen.

Volwassenen

Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen lopen ook 16 km of 32 km. Voor Roparun teams is er ook de mogelijkheid om 48 km te lopen. Bij elk team is steeds een teamlid aan het lopen, terwijl de rest meefietst. Dus als je niet loopt fiets je mee met je teamgenoot om hem of haar te ondersteunen. Onderweg zal ook op verschillende plekken muziek zijn om de lopers extra te motiveren.

Sponsorloop voor de kleinsten

Voor de allerkleinste kinderen is er op het startterein ook een sponsorloop. Kinderen van 4 jaar tot en met groep 6 kunnen in 15 minuten zoveel mogelijk rondjes lopen om geld voor mensen met kanker bij elkaar te lopen.

Meer info en inschrijven bij Jeugdloopgroep.nl