Eerste IJmuiden Kust Trail op 30 september

Vrijdag, 21 juli 2017
Eerste IJmuiden Kust Trail op 30 september
Natuurmonumenten en MudSweatTrails organiseren op zaterdag 30 september een bijzondere trailrun in Nationaal Park Zuid-Kennemerland: de IJmuiden Kusttrail. Deze uitdagende trail voert over hoge duintoppen, door bossen en over het strand. Dit trailevent is de eerste in een nieuwe samenwerking tussen Natuurmonumenten en MudSweatTrails.

Voor de IJmuiden Kust Trail op 30 september worden drie afstanden uitgezet in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland: 13, 21 en 39 km. Het parcours van de Kusttrail IJmuiden loopt deels over het strand en deels door het duingebied. De start is bij de buitenlocatie 'Nova Zembla' waar je na de finish ook nog even kunt nazitten voor een drankje een bbq.

Voor natuurliefhebbers

De routes voeren je door duinpannen met flinke klimmen waaronder de Brederoderberg en je loopt over mooie singletracks in het park. Verder kom je ook langs bunkers, duinmeren en krijg je typische vergezichten met duinen en de zee te zien. Het is echt een trail voor natuurliefhebbers. Samen met Natuurmonumenten wordt gezorgd voor een route die aan de ene kant de natuur kenmerkt maar ook respecteert. Omdat het evenement eind september is zal de impact op planten en dieren in het gebied ook minimaal zijn.

Natuurmonumenten en MudSweatTrail

De IJmuiden Kusttrail is de start van een samenwerking tussen Natuurmonumenten en MudSweatTrail. Deze twee organisaties delen een passie voor de natuur en willen dat elk op hun manier versterken. Marc Weening van MudSweatTrails over die samenwerking: "Dit geeft ons de mogelijkheid om onze boodschap "Only leave footprints" breder te delen. Het biedt ons de kans om samen met de boswachters de mooiste trails van Nederland te vinden."

Beschermen van de natuur

Jaarlijks komen miljoenen sporters naar de natuurgebieden die Natuurmonumenten beschermt. Natuurmonumenten juicht het sporten in de natuur toe, want in de filosofie van oprichter Jac P Thijsse begint het beschermen van natuur bij beleven. Hij was ook de bedenker van de term: natuursporten, het ervaren en beleven van natuur."

Jakko Mur van Natuurmonumenten: "We willen graag dat sporters in de natuur ook natuurbeschermers worden. Daarom vragen we de deelnemers aan de Kusttrail IJmuiden om een bijdrage. Zo kunnen wij ons belangrijke werk, het beschermen en versterken van de natuur in Nederland, blijven doen."

Meer info en inschrijven bij MudSweatTrail.nl
Meer over trailrunning in de natuur bij Natuurmonumenten.

Foto's: MudSweatTrail

Trailrun