Een ode aan de Groet uit Schoorl lopers

Bert
Bert Pessink Dinsdag, 13 februari 2024
Een ode aan de Groet uit Schoorl lopers
© David Cohen de Lara

Jullie stonden aan de start, wij aan de finish. Een ode aan de Groet uit Schoorl Run lopers.

Afgelopen zondag werd in het Noord-Hollandse Schoorl de 44e Groet uit Schoorl Run gelopen waarbij onder prima weersomstandigheden ruim 5.000 deelnemers van start gingen om de halve marathon of de 30 kilometer te volbrengen. Deze afstanden waren voor velen een doel op zich, voor anderen een ideale voorbereiding richting een voorjaarsmarathon.


Het parcours is natuurlijk het visitekaartje van de Groet Uit Schoorl Run. Het slingert door en langs de breedste en hoogste duinen van Nederland. Prachtige oude bossen wisselen zich af met open duinlandschap en pittoreske dorpen waarbij de zee nooit ver weg is. Na de start op de Voorweg in Schoorl trekt het lopersveld zich binnen een paar kilometer tot een lang lint. Vanwege de overvloedige regenval in de afgelopen periode moest de organisatie na 13,5 kilometer eenmalig kiezen voor een stuk onverhard pad. Na 20 kilometer boog de Halve Marathon af naar de finish en mochten de 30 kilometerlopers nog een aantal kilometers genieten van ‘een parcours als een ansichtkaart’.

Aan de finish lovende woorden voor de organisatie en de route: ‘hier ben je een met de prachtige natuur’, ‘geweldige verzorging onderweg door de vrijwilligers van Le Champion’, ‘dit is een goede test voor Rotterdam en Enschede’ en ‘je moet er ff voor rijden, maar dan hebbie ook wat’.

Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.