Doe mee met Global Running Day!

Dinsdag, 6 juni 2017
Doe mee met Global Running Day!
Op 7 juni is het Global Running Day: een dag waarop wereldwijd het plezier van hardlopen wordt gevierd. Je kunt eenvoudig deelnemen aan deze wereldwijde dag voor hardlopers door jouw geplande training te delen. Hoe vier jij Global Running Day?

Het doel van Global Running Day is om wereldwijd de passie voor hardlopen te delen. Op die manier kun je anderen inspireren en in beweging krijgen. Je kan deze dag op allerlei manieren vieren.

169 landen

Ben je van plan morgen te gaan hardlopen, geef dit dan op bij 'the pledge' op Globalrunningday.org. Er hebben zich al 746.000 hardlopers uit 169 landen gemeld! Je kan hier ook je motivatie voor het hardlopen opgeven. Is dat om je hoofd leeg te maken? Of loop je om een paar kilo af te vallen?

Million Kid Run

Voor kinderen onder de 18 is een aparte teller ingesteld onder de naam 'Million Kid Run', die speciaal is bedoeld om kinderen te inspireren. Laat je kinderen en hun vriendjes dus op Global Running Day dus ook gerust een rondje hardlopen! De Global Running Day wil laten zien dat ook voor kinderen hardlopen een leuke manier is om gezond en fit te blijven.

Strava Challenge

De Global Running Day wordt door allerlei organisaties omarmd, waaronder IAAF, verschillende sportmerken, marathons en Strava. Bij deze sportapp kun je zelf ook meedoen aan de Challenge die zij voor de Global Running Day hebben aangemaakt. Deelnemen is simpel: zeg toe dat je meedoet op Globalrunningday.org en geef aan wat je motivatie is. Er zijn al bijna 140.000 hardlopers die zich voor deze uitdaging hebben aangemeld.

Evenementen

Deelnemen aan de Global Running Day kan al vanaf 1 kilometer. Het kan dus een blokje in de buurt zijn, een spelletje tikkertje met vriendjes, maar ook een langere duurloop of een evenement. Kijk op de hardloopkalender aan welke loopevenementen je in Nederland mee kunt doen op deze speciale dag.

Alvast een fijne Global Running Day en veel loopplezier!