Doe mee aan de Sylvestercross!

Maandag, 19 december 2016
Doe mee aan de Sylvestercross!
Op oudjaarsdag staat een even bekende als aantrekkelijke cross op het programma: De Rabobank Sylvestercross. Het evenement in Soest wordt in 2016 alweer voor de 36ste keer gehouden en werd in het verleden onder meer gewonnen door gerenommeerde namen als Marti ten Cate, Tonnie Dirks, Kamiel Maase en Michel Butter. Het mooie aan dit nationale evenement is echter dat zowel toplopers als recreatieve lopers op dezelfde dag hetzelfde parcours afleggen.

Met start en finish in het duinzand en het overige parcours over voornamelijk onverharde bospaden, is de Sylvestercross een échte cross. Naast de wedstrijd voor prestatielopen en recreatieve lopers wordt in Soest ook een aparte cross georganiseerd voor de jeugd, de senioren, de masters en de prominenten. Het levert meestal een indrukwekkend totaal van rond de 4.000 deelnemers op. Daarvan is ongeveer de helft lid van een atletiekvereniging met wedstrijdlicentie.

De omgeving en het feit dat recreatieve lopers hetzelfde parcours afleggen als de toppers en iedereen op dezelfde dag loopt, doet velen de Sylvestercross omschrijven als ‘De Mooiste Cross van Nederland’.

Wil je er ook bij zijn? De zogenoemde voorinschrijving is inmiddels gesloten, maar onder de noemer ‘na-inschrijving’ kun je je nog tot 30 december aanmelden, zij het tegen iets hogere kosten. De cross is natuurlijk te vinden op de hardloopkalender van Hardlopen.nl. Daar vind je alle informatie over de afstanden, de inschrijving, de kosten en andere bijzonderheden. Dus wellicht tot ziens in Soest!