Doe mee aan de Giathlon en steun de gehandicaptensport

Donderdag, 12 januari 2017
Doe mee aan de Giathlon en steun de gehandicaptensport
Zin om een keer iets ander te doen en daarmee ook nog een goed doel te steunen? Op zondag 19 februari 2017 vindt op Sportboulevard Dordrecht de tweede editie van Giathlon plaats. Tijdens Giathlon’17, een indoor triatlon, leggen de deelnemers in één uur zoveel mogelijk meters af: 10 minuten zwemmen, 30 minuten fietsen en 20 minuten hardlopen. Met dit evenement steun je het Fonds Gehandicaptensport.

Een uur lang het uiterste uit jezelf halen. Afzien en jezelf toch weer oppeppen om door te gaan. Misschien is het wel de zwaarste sportieve inspanning die je ooit geleverd hebt. Maar tegelijk ook de prestatie waar je het meest trots op bent. Want bij de Giathlon haal je alles uit jezelf voor een ander, namelijk voor sporters met een handicap.

1,7 miljoen Nederlanders met handicap

Hardlopen is een van de meest toegankelijke sporten die er zijn. Toch is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn ruim 1,7 miljoen Nederlanders met een handicap. Deze mensen hebben nog steeds dat extra steuntje in de rug nodig om te kunnen genieten van een rondje hardlopen, fietsen of frisse duik in het water. Het vraagt vaak een grote inspanning en veel gereis om bij de dichtstbijzijnde geschikte sportclub of accommodatie te komen.

Zo veel mogelijk meters

Een paar triatleten raakten daardoor geïnspireerd om een bijzonder evenement te organiseren: de Giathlon. Eind 2015 vond in Dordrecht de eerste editie plaats, waarbij geld ingezameld werd voor het Fonds Gehandicaptensport.

De Giathlon is geen strijd tegen de kilometers, maar een race tegen de klok. In de per discipline vastgestelde tijd moet je zo veel mogelijk meters zien te maken. Daar komt een eindklassement uit dat bepaalt wie de winnaar is.

Inschrijven

Wil jij meehelpen om op zondag 19 februari opnieuw een groot bedrag bij elkaar te zwemmen, te fietsen en te lopen waarmee sport ook voor mensen met een handicap vanzelfsprekender kan worden gemaakt? Schrijf je dan als individu of als team!

Drie jaar lang sporten

Aan je deelname is de uitdaging verbonden om minimaal 150 euro in te zamelen voor de gehandicaptensport in Nederland. Met dat bedrag maak jij het mogelijk dat een sporter met een handicap drie jaar lang elke week bij een sportvereniging kan sporten.

Meer info: Giatlon.nl

Foto: Giatlon/ Mathilde Dusol