De Warande by Night is een stukje hardlopen met muziek, licht en sfeer

Bert
Bert Pessink Donderdag, 17 november 2022
De Warande by Night is een stukje hardlopen met muziek, licht en sfeer
© Van de Laarschot Fotografie

In het laatste weekend van november staat in Tilburg de Internationale Warandeloop op het programma. Een uitgebreid driedaags hardloopevenement met voor elke loper en loopster wel een onderdeel. Als opening van het sportieve Tilburgse sportweekend is er op donderdagavond 24 november de Warande by Night. Volgens de website een combinatie van een stukje hardlopen met muziek, licht, sfeer en niet te vergeten een spetterende afterparty. Sanne Leenders (26) is enthousiast fan van de Warande by Night en loopt natuurlijk dit jaar ook mee.

Laagdrempelig en Brabants gezellig

‘Ik ben geen fanatieke loopster, misschien daarom sprak deze sfeervolle Warande by Night me in 2019, de laatste editie voor Corona, meteen aan. Deelnemers komen hier niet om een toptijd te lopen. Er heerst geen prestatiedrang, maar het gaat om de jolige sfeer en beleving. Samen met een vriendin heb ik toen ingeschreven en meegelopen. De start was al een hele beleving. Het was donker en de organisatie deelde glowsticks uit aan alle deelnemers, dat gaf een mooi effect. Veel deelnemers hadden zich bovendien verkleed en met lampjes versierd. Met lichteffecten en muziek gingen we op pad voor een route van een paar kilometer. Het lopen ging prima en af en toe bleven we even stilstaan om te genieten van hetgeen we onderweg tegenkwamen. Alles was perfect georganiseerd, heel laagdrempelig en bovenal Brabants gezellig’, vertelt Sanne.

Afstand kun je onderweg kiezen

In 2022 is de Warande by Night op donderdagavond 24 november en de start is op de Oude Warande nabij Tilburg University. Het startschot valt om 19.30 uur. Het aantal rondes kun je onderweg kiezen en je totale afstand ligt dan tussen 1,5 en 6 kilometer. Ook dit jaar worden de deelnemers voorzien van lichtgevende gadgets en wordt het parcours gekenmerkt door veel licht en geluid elementen.

Spetterende afterparty

Sanne: ‘Natuurlijk doe ik dit jaar mee, ik heb er nu al veel zin in! Mijn vriendin loopt ook weer mee en bovendien heb ik een paar collega’s van City Marketing Tilburg zover gekregen om hun beste beentje voor te zetten. Als we over de finish komen lopen we bijna meteen door naar de afterparty met DJ. Dit is ook weer iets specifieks voor de Warande by Night. Want waar kun je nou na het hardlopen nog gezellig samen een wijntje of een biertje drinken?’

Inschrijven voor de Warande by Night kan via www.warandeloop.nl en schrijf je met vier of meer loopvrienden of vriendinnen in, dan krijg je 10% korting.

Ontspanning
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.