De UNICEF Rift Valley Marathon: een unieke ervaring in Kenia

Vrijdag, 30 juni 2017
De UNICEF Rift Valley Marathon: een unieke ervaring in Kenia
Ben je nog op zoek naar een bijzondere marathon? Volgend jaar mei kun je met UNICEF en voormalig wereldkampioene Lornah Kiplagat naar de Rift Valley in Kenia, de bakermat van het hardlopen. Door deelname aan deze marathon steun je projecten van UNICEF en geef je kinderen in Kenia een toekomst.

De Rift Valley in Kenia is de plek waar je minimaal één keer in je leven de klassieke 42,195 meter gelopen moet hebben. Tijdens de UNICEF Rift Valley Marathon Experience 2018 kun je dat ervaren. Deze exclusieve marathonreis voor 60 marathonlopers zal plaatsvinden in de week van 12 tot en met 20 mei 2018.

Zware Marathon

De omstandigheden in de Rift Valley zijn niet licht voor een marathon: je loopt al op een gemiddelde hoogte tussen de 2000 en 2500 meter, maar het parcours kent ook veel hoogtewisselingen. Gecombineerd met de warmte in de vallei zal het afzien worden. Onderweg kom je door een adembenemend landschap met rode kleigrond en oneindige vergezichten.

Lornah Kiplagat

Oud-wereldkampioene Lornah Kiplagat heeft het parcours uitgezet. Je verblijft tijdens de reis ook in haar High Altitute Training Centre in Iten. Dit centrum is van alle faccilliteiten voorzien om jou optimaal op je marathon te laten voorbereiden. Marathon-toppers als Koen Raymaekers, Michel Butter en Abdi Nageeye komen daar ook voor hun hoogtestages.

Goede doel

Met deelname aan de UNICEF Rift Valley Marathon Experience steun je kinderen in Kenia. Om mee te doen haal je met sponsors een minimumbedrag op van 5000 euro voor het project Football for Water. Dit programma zorgt ervoor dat kinderen op Keniaanse scholen schoon water en wc's hebben. Tijdens de reis zul je ook een van die scholen bezoeken, zodat je ook kunt zien wat er met je sponsorgeld gebeurt.

Infobijeenkomst

Op 6 juli organiseert UNICEF een infobijeenkomst waar alles over deze bijzondere marathonervaring wordt toegelicht. De inschrijving gaat ook tijdens die bijeenkomst open. Aanmelden voor deze bijeenkomst op het UNICEF-kantoor in Den Haag kan tot 4 juli.

Meer info: Unicef.nl/rift-valley

Foto: UNICEF

Marathon