De NN Zevenheuvelenloop is een haalbare beproeving

Bert Pessink Maandag, 5 november 2018
De NN Zevenheuvelenloop is een haalbare beproeving
Als de klok weer en uur teruggaat naar de wintertijd, is dat voor veel lopers en loopsters het sein dat de NN Zevenheuvelenloop in Nijmegen er weer aan komt. In het weekend van 17 en 18 november gaan duizenden lopers in de Keizerstad van start voor de Mini- Zevenheuvelenloop, de Zevenheuvelennacht van 7 kilometer of de klassieke 15 kilometer. Nijmegen, loopstad van Nederland, ademt dat weekend hardlopen.

“Ons parcours tussen Nijmegen en Groesbeek is schitterend, wat ons betreft een van mooiste van Nederland. Ik noem de Zevenheuvelenloop graag ‘een haalbare beproeving’. Je kunt goed trainen voor die afstand en als je na 7 of 15 kilometer onder de finishpoort doorkomt, kun je met recht zeggen dat je iets gepresteerd hebt. Bovendien staat er onderweg elk jaar heel veel enthousiast publiek’ aldus Alexander Vandevelde, directeur van de Stichting Zevenheuvelenloop

In het weekend van de NN Zevenheuvelenloop zijn bijna 800 vrijwilligers in touw om alles voor de lopers zo goed mogelijk te laten verlopen. Vandervelde: “Het zijn allemaal bevlogen mensen, die denken vanuit de loper. De NN Zevenheuvelenloop staat erom bekend veel aandacht te hebben voor de loper, zowel voor, tijdens als na de loop. De loper hoeft zich nergens druk om te maken, hij of zij hoeft eigenlijk alleen maar te lopen en te genieten.”

Ook duurzaamheid staat bij de NN Zevenheuvelenloop al jaren hoog in het vaandel. Zo is er het gratis busvervoer, het gereduceerde treinkaartje en wordt afval zoveel mogelijk voorkomen en gescheiden. “Cijfers tonen aan dat Nederland achter blijft op het gebied van duurzaamheid. De NN Zevenheuvelenloop doet zoveel mogelijk om op dit gebied bij te dragen, bovendien willen we mensen inspireren op het gebied van duurzaamheid.”

Bovenal blijft de NN Zevenheuvelenloop het doel van vele duizenden lopers die de 15 kilometer willen bedwingen. Het geheel geasfalteerde parcours start op de Groesbeekseweg. De eerste 5 kilometer gaat vals plat omhoog, daarna komt er een heuvelachtig golvend gedeelte met de befaamde Zevenheuvelenweg waarna de laatste 4 kilometer bijna alleen maar naar beneden gaan. Wie denkt dat het parcours niet snel is heeft het mis, de Zevenheuvelenloop is met twee wereldrecords niet alleen mooi met zijn herfstkleuren, maar ook nog eens het snelste van de hele wereld.

De Zevenheuvelennacht is inmiddels volgeboekt, inschrijven voor de Zevenheuvelenloop kan nog tot en met woensdag 7 november, mits de limiet niet al eerder is bereikt.

www.nnzevenheuvelenloop.nl

Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.