De heuvels bedwingen voor het goede doel

Bert Pessink Woensdag, 13 november 2019
De heuvels bedwingen voor het goede doel
Komend weekend is het Zevenheuvelenweekend in Nijmegen met op zaterdag de Zevenheuvelennacht en op zondag de bekende Zevenheuvelenloop. Ieder van de duizenden deelnemers heeft zo zijn eigen verhaal en doel voor de 7 of de 15 kilometer. Wouter Pol loopt zondag samen met zijn oom Henk en loopkennis Nicole om geld in te zamelen voor stichting Spieren voor Spieren.

Wouter Pol begon in 2014 met hardlopen nadat hij 15 jaar niets aan sport had gedaan. Na een jaar opbouw besloot hij aan wedstrijden mee te gaan doen met als hoogtepunt het volbrengen van de Rotterdam Marathon. Wouter loopt dit jaar voor de 5e keer mee met de NN Zevenheuvelenloop, de eerste keer was de 15 kilometer met de bekende 5 heuvels op de top van zijn kunnen een doel op zich, maar het jaar erna wilde hij de tocht nog een keer lopen, maar dan voor een goed doel.

Toen Wouter 12 jaar oud was werd er bij zijn vader de ziekte Polymyositis ontdekt, wat letterlijk betekend ‘ontsteking van veel spieren’. Het is een zeldzame auto-immuun ziekte waarbij spieren chronisch ontstoken zijn en als gevolg daarvan in kracht achteruitgaan. Pol: “Mijn vader is inmiddels overleden, maar om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek tegen spierziekten loop ik al voor de vierde keer mee in het shirt van Stichting Spieren voor Spieren. In ons team Pol zitten verder mijn oom Henk, een broer van mijn vader en loopmaatje Nicole die ik ken van de Hartlopers in Zwolle waar ik looptraining geef. Zij loopt dit jaar na een debuut in de Zevenheuvelennacht van afgelopen jaar nu voor het eerst de 15 kilometer.”

De deelname aan de Zevenheuvelenloop is dus heel speciaal voor Wouter Pol die zo’n 15 wedstrijden per jaar bezoekt. “We starten meestal samen in dezelfde wave, wensen elkaar succes en zijn weg. De Zevenheuvelenloop is echt een loopfeest, mijn doel is om te genieten en mijn energie goed te verdelen. Voor dat genieten hoef je trouwens bijna niets te doen, het parcours is schitterend en het talrijke publiek doet de rest. Ondanks het genieten heb ik toch ook nog wel met iemand afgesproken om een persoonlijk record te lopen, 15 kilometer onder de 70 minuten. De finish op de Groesbeekseweg is voor mij altijd heel speciaal. Omdat ik met de herinnering aan mijn vader loop geeft dat altijd extra emoties. Als ik over de finish ben, dan wacht ik op mijn loopmaatjes en gaan we samen nog wel even ergens nagenieten alvorens naar huis te gaan.”

De start van de NN Zevenheuvelenloop is zondag om 13.00 uur, de Zevenheuvelennacht start zaterdagavond om 19.00 uur.

www.nnzevenheuvelenloop.nl

Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.