De hardloopkalender rond Pasen

Dinsdag, 11 april 2017
De hardloopkalender rond Pasen
Komend weekend is het Pasen en dat betekent dat er weer extra veel leuke hardloopevenementen op de kalender staan. We zochten een aantal Paaslopen voor je uit.

Het paasweekend begint al op Goede Vrijdag met twee avondlopen in Heerhugowaard en Nijmegen. De Heerhugowaard City Run by Night gaat door de stadskern over afstanden van 0,6 tot 10 km. In Nijmegen wordt op dezelfde avond de The Night Run Festival gehouden. Deze loop van 5 of 11,5 km gaat langs de highlights van Nijmegen en onderweg ga je langs je verrassende acts en licht- en lasershows.

1e Paasdag

Op 1e Paasdag kun je in het Noord-Hollandse Twisk meedoen met de 25ste Paasloop Twisk. Deze loop wordt georganiseerd door ijsclub De Schaats. Het parcours loopt door de omgeving van Twisk langs een vogelgebied en de landerijen.

Nog iets Noordelijker kom je bij de Duin-Bollenloop in Julianadorp ook door een mooie omgeving: de tulpenvelden. Deze bloemenvelden staan nu in bloei dus als je van de weidsheid van het Noord-Hollandse landschap houdt is dit zeker een aanrader!

2e Paasdag

Op 2ePaasdag staan meer Paaslopen op de hardloopkalender. In Boxtel heb je bijvoorbeeld de Rabobank Paasloop met twee afstanden 1 km en 15 km. In Amstelveen organiseert ASV De Poelster traditioneel op 2e Paasdag de Bosloop door het Amsterdamse Bos. Voor iedere afstand is een aparte en autovrije route uitgezet die voert door de mooiste delen van het Amsterdamse bos.

Ook op 2e Paasdag is de Duijvestijn Tomaten Paasloop in Pijnacker. Dit is een trimloop over diverse afstanden, gemeten in Engelse Mijlen: 3 EM, 5 EM en 10 EM. In het Limburgse Swalmen (bij Roermond) kun je meedoen aan de Zjamer Poasloup met afstanden van 0,5 km, 1 km, 2,5 km, 5 km en 10 km.

Voor de origineelste naam voor een Paasloop gaan we naar Oegstgeest. Daar organiseren Loopgroep Oegstgeest en Buurtvereniging Haaswijk en Morsebel de PaasHaaswijkloop. Hier kun je 5, 10, of 15 km lopen.

Meer hardloopevenemten?

Ga voor meer hardloopevenementen dit Paasweekend of later deze maand naar de Hardloopkalender.

Foto: IJsclub De Schaats

5 kilometer 10 kilometer