De Groet uit Schoorl Run loop je dit jaar virtueel!

Bert Pessink Dinsdag, 2 februari 2021
De Groet uit Schoorl Run loop je dit jaar virtueel!

De Groet uit Schoorl Run is een begrip in de Nederlandse hardloopwereld. Normaal komen midden februari vele duizenden lopers naar de loopklassieker in de Noord-Hollandse badplaats voor het volbrengen van een mooie 10, 21 of 30 kilometer. Het parcours is het onbetwiste visitekaartje en gaat door de prachtige natuur van Schoorl, Hargen en Groet. De oudste bossen en hoogste duinen wisselen elkaar daar af. Bovendien gebruiken veel deelnemers de 21 of 30 kilometer van de Groet uit Schoorl Run als test voor een voorjaarsmarathon. De 10 kilometer is al jaren het decor voor het nationaal kampioenschap. Bekende namen als Abdi Nageeye, Michel Butter, Susan Krumins en Jasmijn Lau liepen ongekend snel op dit prachtige parcours.

De Groet uit Schoorl Run kan dit jaar wederom niet doorgaan. Ron van der Jagt, algemeen directeur van organisator Le Champion: “Wij willen niets liever dan mooie evenementen organiseren voor fietsers, hardlopers en wandelaars. Wij zijn een sportorganisatie, met een maatschappelijke missie en één doel: Zoveel mogelijk mensen in beweging brengen om bij te dragen aan een gezonde samenleving. Stilstand is het laatste wat wij willen. Vaktechnisch gezien zijn wij als geen ander in staat om evenementen helemaal ‘coronaproof’ te organiseren, maar voorlopig lijkt het door corona niet verantwoord om dit nu te doen.”

Een goed alternatief op jouw mooiste parcours

De lopers kunnen dit jaar niet naar Schoorl afreizen voor de Groet uit Schoorl Run, maar er is een goed alternatief. De inschrijving voor de virtuele Groet uit Schoorl Run is namelijk geopend! Bij inschrijving kunnen lopers kiezen voor één van de drie afstanden: Mizuno 30 km, 21,1 km of de 10 km. Organisator Le Champion daagt de deelnemers uit om op zoek te gaan naar de mooiste route in de eigen omgeving. Meelopen kan vanaf zondag 14 februari t/m 28 februari. Deelnemers kunnen dus zelf kiezen wanneer ze van start gaan.

Bemachtig het collectorsitem van de Groet uit Schoorl Run

Na afloop van de virtual run ontvangen alle deelnemers hét bekende collectorsitem van de Groet uit Schoorl Run: de speciale Groet uit Schoorl Run handdoek. Ook kunnen deelnemers bij online inschrijving het eventshirt bestellen en eventueel een donatie doen aan het goede doel: Staatsbosbeheer. Het inschrijftarief met onder andere een gepersonaliseerd startnummer, gebruik van de event app, live tracking, een finish certificaat en de Groet uit Schoorl Run handdoek is € 7,50. De virtual run wordt in samenwerking met Mizuno en de Provincie Noord-Holland georganiseerd.

Schrijf je in en doe mee!

Wil jij ook meedoen en ga je op zoek naar de mooiste route in jouw eigen omgeving? Kijk hier voor meer informatie en schrijf je hier in!

Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.