Daag jezelf uit met virtuele hardloopwedstrijden

Lysanne Wilkens Donderdag, 23 april 2020
Daag jezelf uit met virtuele hardloopwedstrijden
Zonder wedstrijden om voor te trainen, kan het lastig zijn om gemotiveerd te blijven. Hoewel evenementen voorlopig niet kunnen plaatsvinden, zijn er genoeg virtuele initiatieven die dit gat opvullen. Bij een virtuele hardloopwedstrijd loop je waar en wanneer je wil, op afstand maar toch samen.

CoronaSolo5k – 25 april

Bij deze virtuele 5 kilometer wedstrijd is het de bedoeling dat je zelf een snelle route uitstippelt die je op 25 april aflegt. Zorg dat je je GPS aanzet, zodat je naderhand het bewijs van jouw prestatie kunt uploaden. Door je aan te melden voor de CoronaSolo5k Strava-club word je opgenomen in het klassement en kun je jezelf met alle andere deelnemers vergelijken. Deelname aan de CoronaSolo5k is gratis, maar het is mogelijk om aan het Rode Kruis te doneren.

Kingsday Virtual Run – 27 april

Koningsdag verbindt, net als hardlopen dat doet. Een betere manier om de verjaardag van de koning te vieren dan met de Kingsday Virtual Run kunnen we dan ook niet bedenken. Je schrijft je in voor een 5 km of 10 km en kunt een startnummer downloaden voor de ultieme wedstrijdbeleving. Nadat je je resultaten hebt geüpload, krijg je een unieke medaille thuisgestuurd.

Wings for Life – 3 mei

Het bijzondere aan de Wings for Life run is dat je niet naar de finish toe loopt, maar dat de finish je achtervolgt. De welbekende ‘catcher car’ zal dit jaar virtueel de achtervolging inzetten via de Wings For Life app. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, kun je zelf een route kiezen waar je zondag 3 mei om 13.00 uur mee begint. Na 30 minuten begint de virtuele catcher car te rijden met een snelheid van 15 km/u en dat neemt langzaam toe tot de laatste atleten zijn ingehaald. Dit betekent dus dat je minimaal 30 minuten aan het lopen bent en finisht zodra de catcher car je voorbijrijdt. Met deelname aan Wings for Life steun je ook nog eens het goede doel, want een deel van je inschrijfgeld wordt ingezameld voor onderzoek naar een genezing van dwarslaesie.

Running Apart Together – 13 & 14 juni

Met Running Apart Together steun je het Longfonds in de strijd tegen het coronavirus. Hierbij loop je in je eigen buurt een 5 km, 10 km of halve marathon. Je gaat van start op een tijdstip dat jou uitkomt en loopt de afstand waar je jezelf voor hebt ingeschreven.

Ren5Doneer5

Stichting Vluchteling roept met Ren5Doneer5 op om stil te staan bij de situatie waarin vluchtelingen zich bevinden. Afstand houden en handen wassen is in vluchtelingenkampen namelijk niet zo makkelijk als het voor ons is. Door 5 km hard te lopen en daarbij €5 te doneren, steun je Stichting Vluchteling in de strijd tegen corona. Zo loop je met een doel en verdien je daar ook nog eens karmapunten mee.

Virtueel NL

Een wedstrijd is niet compleet zonder medaille en dankzij VirtueelNL kun je jouw medaillecollectie iedere maand uitbreiden met een uniek exemplaar. Je schrijft je in voor een bepaalde afstand, loopt hem waar en wanneer je wilt, en stuurt het bewijs daarvan door naar de organisatie. De medaille valt daarna vanzelf op je deurmat.

May Challenge Virtual Runners

Ook Virtual Runners organiseert een maandelijkse challenge. Bij de May Challenge worden geen persoonlijke records verwacht, maar draait het om het volbrengen van twee afstanden: zowel de 5 km als 10 km. Je hebt daar de hele maand mei de tijd voor. Is het je gelukt? Dan ontvang je een unieke voorjaarsmedaille.

Runbrandt

Geen zin om bezig te zijn met afstand of tijd? Runbrandt is de Rembrand van het hardlopen. Dit Instagramaccount daagt je uit om al hardlopend een kunstwerk te maken. Dat doe je door vooraf een route uit te tekenen die je vervolgens aflegt met GPS. Zo krijgt hardlopen ineens een hele andere dimensie. Laat je creativiteit spreken en vergeet bij het uploaden van je activiteit niet de hashtags #stravaart en #gpsart te gebruiken.

Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.