‘Cruyff Legacy Run' is een echte loopbeleving

Bert Pessink Zaterdag, 27 april 2019
‘Cruyff Legacy Run' is een echte loopbeleving
Op zaterdag 11 mei organiseren Ajax en de Cruyff Foundation in samenwerking met Le Champion de derde editie van de Cruyff Legacy Run. De start voor de unieke Cruijff ervaring is bij het Johan Cruijff plein voor het Olympisch Stadion. De finish ligt ook op een unieke plek, binnen in de Johan Cruijff ArenA. Tijdens de hoofdafstand van natuurlijk 14 kilometer komen de lopers langs belangrijke plekken uit het leven van de legendarische en wereldberoemde nummer 14. De voetballer en coach van onder andere Ajax en FC Barcelona overleed in 2016.

Tessa Linssen namens de Cruyff Foundation: “In deze editie zijn er twee nieuwe elementen. Ten eerste is er de mogelijkheid om de 14 kilometer te wandelen. We hebben dat onderdeel toegevoegd omdat 14 kilometer hardlopen voor oudere fans maar ook voor gewone voetballers best een uitdaging is. Met de 14k Walk kunnen meer mensen de tocht op hun eigen tempo beleven. De 14k Walk start tussen 10.00 uur en 10.30 uur”.

Ook nieuw is de audio app waarin bekende ambassadeurs van de Cruyff Foundation als Viggo Waas, Peter Heerschap en Evelien de Bruin verhalen en anekdotes vertellen over memorabele plekken in het leven van Johan. De app, met onderweg in totaal 14 fragmenten, begint automatisch als de loper een bepaalde plek passeert. Linssen: “Die app hebben we ingevoerd om het gedachtengoed van Nederlands beste voetballer nog meer in de Run te brengen. De app vertelt onder andere het verhaal van het voormalig huis van Johan in Betondorp. Het wordt dus een bijzondere ervaring en wij nodigen lopers en wandelaars graag uit om massaal mee te doen met de Cruyff Legacy Run op zaterdag 11 mei. Je loopt deze belevenisloop dwars door Amsterdam van stadion naar stadion. Een betere manier om te ervaren wat Johan ons allemaal heeft nagelaten is er niet.”

Naast de 14k Run (Start 14.14 uur) en de 14k Walk zijn er ook een 5K Run & Kids Run, voor ieder dus een geschikte afstand. De laatste twee onderdelen starten en finishen in de Johan Cruijff ArenA.

Inschrijven kan nog tot en met 29 april via de website www.cruyff-legacy14krun.n

Als deelnemer ondersteun je bovendien de Cruyff Foundation en geef je kinderen de ruimte om te sporten en te spelen.

Wegevenement
Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als speaker/infotainer sinds 1984 de stem van menig hardloopevenement in heel Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Dam tot Damloop, de Marikenloop, de Groet uit Schoorl Run, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Bovendien was hij speaker bij de EK Cross in 2005 in Tilburg en de EK Halve Marathon in 2016 in Amsterdam. Alle grote namen uit de wegatletiek passeerden in de afgelopen 30 jaar zijn microfoon.