CoronaRUN: steun het Nationaal Ouderenfonds

In samenwerking met Trendyhangers
Donderdag, 19 maart 2020
CoronaRUN: steun het Nationaal Ouderenfonds
Nu alle loopevenementen de komende weken zijn afgelast in verband met het coronavirus, ontstaan er overal nieuwe initiatieven voor virtuele runs. Bij virtueel hardlopen neem je deel aan een race in jouw eigen tijd en in jouw eigen omgeving. Er is in tegenstelling tot officiële races geen tijdlimiet, er zijn geen andere hardlopers en de route staat niet vast. Alleen het bereiken van je eigen doel telt, hoe klein of groot dit doel ook is. Het concept is simpel: je betaalt voor inschrijving, rent de gevraagde afstand en krijgt de medaille op de post.

Zo ook de CoronaRUN, bedoeld om toch nog die ‘piece of medal’ te kunnen scoren. En de opbrengst van de CoronaRUN wordt gedoneerd aan een goed doel: het Nationaal Ouderenfonds. Het idee van oud-topatleet en ASICS Frontrunner Dennis Licht en trailrunner Dennis Vangangel beperkt de inspanning tot de maand april. Laat je benen spreken, doe mee aan de CoronaRUN en steun het Nationaal Ouderenfonds!

Steuntje in de rug voor ouderen

Met jouw deelname aan de CoronaRUN steun je het Nationaal Ouderenfonds. Vooral voor ouderen ligt in deze tijden het sociale isolement op de loer; daarom kunnen juist zij jouw steuntje in de rug gebruiken! Als je meedoet aan de, geheel belangeloos, georganiseerde CoronaRUN betaal je € 17,50. Hiervan gaat € 8 naar het Nationaal Ouderenfonds, met het restantbedrag kan de unieke medaille én de administratie rondom jouw inschrijving gerealiseerd worden.

Bepaal je eigen afstand

Of je nu een 5 kilometer wedstrijd of een hele marathon op de planning had staan; voor deze virtuele run maakt het niet uit welke afstand je loopt. Iedere kilometer draagt bij aan het Nationaal Ouderenfonds. Track jouw run met je horloge, je app of je telefoon en deel dit online. Tag de CoronaRUN op Facebook met @coronarun of gebruik de hashtag #coronarun op Facebook of Instagram. Er is geen bewijs nodig maar op deze manier kunnen we het initiatief zo breed mogelijk onder de aandacht brengen en anderen inspireren om ook mee te doen aan de CoronaRUN.

Laat je benen spreken

Wij hebben deze run op poten gezet met maar één doel: mensen in beweging krijgen en houden. Dit is ook mijn missie als ondernemer”, aldus oud-topatleet Dennis Licht. “Je ziet veel mensen online hun mening ventileren en er ontstaat veel onrust over hoe om te gaan met het virus. Wij laten liever onze benen spreken voor de samenleving en proberen er een positieve draai aan te geven nu de evenementen zijn weggevallen”, benoemt ook trailrunner en initiatiefnemer Dennis Vangangel.

Amy Kortbeek, beleidsadviseur bij de Atletiekunie, is eveneens enthousiast over het initiatief: “Hardlopen.nl heeft dit initiatief opgepikt en omarmd. Het is onze missie om mensen op een verantwoorde en duurzame manier in beweging te brengen én te houden. In deze onzekere tijden zie je dat mensen houvast hebben aan hun hardloopschoenen. Het is voor ons als online medium belangrijk om hier op in te spelen en mensen digitaal iets te bieden. De CoronaRUN vinden we een prachtig initiatief, waarbij we mensen in beweging brengen (uiteraard binnen de adviezen van het RIVM) en daarnaast onze maatschappelijke functie inzetten om het goede doel te ondersteunen.”


Logo Trendyhangers
In samenwerking met

Trendyhangers

Geef je welverdiende hardloopmedailles de plek die ze verdienen. Kies uit meer dan 100 modellen of maak je eigen unieke medaillehanger.