Copenhagen Halve Marathon: hardlopen in het buitenland

Donderdag, 9 juni 2016
Copenhagen Halve Marathon: hardlopen in het buitenland
Je grenzen verleggen is voor veel hardlopers een onderdeel van het meedoen aan evenementen. Maar het is ook uitdagend om een keer letterlijk in plaats van figuurlijk over de grens te gaan en je te wagen aan een loopevenement in het buitenland. De Copenhagen Halve Marathon bijvoorbeeld, die zich goed leent om een nieuwe toptijd neer te zetten.


De Copenhagen Halve Marathon is één van ’s werelds grootste hardloopevenementen. Na een succesvolle eerste editie in september 2015 is de organisatie in Denemarken inmiddels druk bezig met de voorbereidingen van de 2016-editie. De ervaringen van vorig jaar worden daarbij gebruikt om de populaire halve marathon nog leuker en aantrekkelijker te maken.

Zilver

De IAAF, de internationale atletiekbond, heeft de halve marathon van Kopenhagen recent zelfs beloond met een zilveren label, een erkenning voor marathons waar de route, de organisatie van het evenement, de technische aspecten van de race en allerlei andere factoren uitstekend geregeld zijn. Vorig jaar kreeg het evenement al een bronzen label, en volgend jaar kan Kopenhagen voor goud gaan.

Warme sfeer

David Katz, een expert als het gaat om de technische details van hardlopen en werkzaam voor de IAAF, snapt wel dat er zo veel buitenlandse lopers naar Kopenhagen komen voor de halve marathon. “Er hangt een welkome en warme sfeer en hartelijkheid die erg aantrekkelijk is voor lopers uit het buitenland. Daar komt bij dat de Copenhagen Halve Marathon erg goed georganiseerd is.”

Ook voor recordlopers

Ben jij erop gebrand om bij je volgende halve marathon een persoonlijk record te vestigen? Ook dan ben je in Kopenhagen op de goede plek, want de organisatie doet er alles aan om een heel snel parcours uit te zetten dat zich leent voor het lopen van een pr. In 2015 bewees de organisatie al dat ze dit kan: alle topatleten die meededen aan Europese halve marathons zetten in Kopenhagen de snelste tijden neer.

Inschrijven

In september 2015 stonden er 19.425 hardlopers uit Denemarken en het buitenland aan de start van de Copenhagen Halve Marathon. De winnaar, Bedan Karoki Munciri uit Kenia, zette een tijd van 59.14 minuten neer. Dit jaar moet je zondag 18 september in je agenda vrijhouden als je mee wilt doen. Er is in totaal plek voor 25.000 hardlopers. Hoe populair de halve marathon is blijkt wel uit het aantal lopers dat zich nu al heeft ingeschreven: meer dan 10.000.

Kijk voor alle informatie over de Copenhagen Halve Marathon op http://www.cphhalf.dk/en.

Halve marathon